this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Uppland Chainsaw Massacre

I Uppsala Nya Tidning lĂ€ser jag i dag att denna helg ska alla lodjur i lĂ€net dĂ€r jag bor rĂ€knas. Om fler Ă€n tjugotre lodjursfamiljer pĂ„trĂ€ffas blir det fĂ€llor i skogen med lockbete och trampgiller och luckor som faller ner – och sĂ„ ett nackskott nĂ€r den mycket modige jĂ€garen kommer smygande genom snĂ„ren med sitt finkalibriga kulvapen.
NÀr alla lodjur Àr rÀknade pÄ tisdag beslutar NaturvÄrdsverket hur mÄnga fÀllor som ska snickras och stÀllas ut i skogen. Men vad gör verket om jag och PDF kommer efter med mullvadsmilisen och ruinerar alla fÀllor?
Vi smugglar in en under cover groundhog hos LÀnsstyrelsen, dÀr varje lodjurslÄda ska registreras och placeringen noga anges. Sedan Àr det bara att pulsa ut i snön med yxa och motorsÄg.
Jag undrar om C hÀnger med ut pÄ vÄra gerillaraider i den upplÀndska skogen lÄngt bakom fiendens linjer dÄ? I klÀnning med strategisk flÀck efter apelsin och pyjamas av flanell frÄn H&M. DÄ blir hon bergsÀkert alla lodjurs favorita assoluta.

Snart i en skog nĂ€ra mig – och kanske dig

Kunde man inte tÀnka sig en snillrik konstruktion av brÀder och bucklig korrugerad plÄt att fÄnga jÀgare i i stÀllet? Som man agnar med brÀnnvin och snus för att de inte ska kunna lÄta bli att krypa in i fÀllan? Sedan kan jÀgarna sitta dÀr inne en bra stund och fundera över livet i allmÀnhet och lodjur i synnerhet.
Jag menar inte att man ska avrĂ€tta jĂ€garna efterĂ„t – men Ă„tminstone byta ut deras bössor mot sĂ„dana gevĂ€r som fanns förr och som smĂ„barn sköt pĂ„ varandra med en kork i ett snöre.

Don’t touch my pal: snyggare finns inte i skogen