this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Demonstrera mera

Demokrati innefattar bland annat rĂ€tten att demonstrera: detta stĂ„r inskrivet i Regeringsformen 2 kap 1§ och definieras som “frihet att anordna och deltaga i demonstration pĂ„ allmĂ€n plats”.
I 14§ fastslĂ„s att “mötesfriheten och demonstrationsfriheten fĂ„r begrĂ€nsas av hĂ€nsyn till ordning och sĂ€kerhet [
] eller till trafiken. I övrigt fĂ„r dessa friheter begrĂ€nsas endast av hĂ€nsyn till rikets sĂ€kerhet eller för att motverka farsot”.

birro

Den som anordnar en demonstration mÄste ansöka om tillstÄnd för den hos polismyndigeten enligt ordningslagen 2 kap 4§, men polisen har inte rÀtt att stoppa en demonstration bara för att den saknar tillstÄnd.

Den som demonstrerar utan klÀder riskerar att anhÄllas för förargelsevÀckande beteende men det gÀller den som kissar offentligt ocksÄ.

jenny

MÀnniskor har rÀtt att demonstrera utanför det egna landet ocksÄ: jag tror att det Àr en konsekvens av Schengenavtalet om fri rörlighet inom de lÀnder i Europa som omfattas av avtalet.
DÀrför har de som bor i Polen och Portugal ocksÄ rÀtt att demonstrera mot planerna pÄ ett kalkbrott vid Ojnareskogen som Àr Gotlands största vildmarksomrÄde och mot NaturvÄrdsverkets och Miljödomstolens rekommendationer. Jag kÀnner mÀnniskor som protesterar mot avverkningen av regnskogarna i Amazonas och pÄ Borneo ocksÄ utan att de bor dÀr och sjÀlv Àr jag mycket emot japaners och norrmÀns och islÀnningars valjakt.
Den som ger sig pÄ snöleoparden och spÀckhuggaren och lo och varg och jÀrv fÄr med Varulven att göra och fan ta dig om du rör min utter!

lynxlynx

utter