this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Två idioter eller You’ve got it all wrong

Jag har skrivit 31 böcker, cirka 800 essäer, krönikor och artiklar och gjort omkring 3 500 framträdanden inför miljoner människor. Har medverkat i alla de största produktionerna i SVT och TV4.
Jag har fått cirka 40 000 brev från mina läsare och det finns en fanclub på Facebook med 13 000 som följer mig. Visar jag en text jag skrivit där så har 8 500 personer läst den efter tre minuter.
Jag har suttit modell för Piraten till en jättemålning som ska invigas på Kiviks hotell i slutet av oktober. Jag är utvald bland alla författare i världen. Jag har skrivit nio romaner om Österlen, jag har tillbringat 32 somrar där, jag har gjort mest för Österlen av alla nu levande personer och nu har jag skrivit en bok som fått århundradets vackraste recension av Bibliotekstjänst.
Det finns en större list i min text än i alla detektivromaner jag läst i mitt liv.
Det jag har gjort har ingen annan gjort i svensk litteraturhistoria. Jag har spelat fotboll med en som spelat i landslaget, jag har fått Augustpriset, jag har gjort fler framträdanden än alla Sveriges författare, jag har talat inför flest människor genom tiderna, jag satte publikrekord på Lisebergs stora scen, 50 000 människor. Det är inte Michael Jackson, inte Bruce Springsteen, inte Ace of Base, inte Roxette som har rekordet. Det är jag. Jag har haft tre fullsatta hus i Globen, jag har gjort reklam för Posten och Arla och Clas Ohlson och Ikea två gånger och…
Jag är den ende, vad jag känner till, vars metafor finns ingraverad i huden på nio människor − “bär ditt barn som den sista droppen vatten” − jag har aldrig behövt manuskript när jag talat och ingen annan författare har själv framfört en egen text i Melodifestivalen.
Den felaktiga bilden att jag är skrytsam och förmäten för att jag berättar vad jag har gjort.

björn