this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

PĂ„ samma gren?

I förrgÄr lovade Björn Ranelid att lÀmna tillbaka de tvÄ priser han fÄtt av Svenska Akademien: Glöm inte att skriva det. Jag ska lÀmna tillbaka dem.
I dag sÀger samme Ranelid: Jag ska inte lÀmna tillbaka priserna.
Men det mÄste han nog göra. Tycker jag. StÄ för sitt ord, som Ranelid alltid krÀver att andra ska göra.
Men nÀr det gÀller honom sjÀlv Àr han inte mycket till karl för sin kanna: dÄ Àr det han som Àr krukan.

Borde inte bÀra hatt

Jag sa det för att jag var sÄ ledsen, sÀger Ranelid i dag. Vad Àr det för nÄgot? SÄ kan man vÀl inte göra? Jo, om man heter Ranelid. Man kan heta Majistern ocksÄ: bÄda upptrÀder som vore de klonade pÄ samma gren.
Nu krĂ€ver Ranelid att Englund ska be honom om ursĂ€kt för att denne har skrivit pĂ„ sin blogg att “allt som hĂ„ller Ranelid borta frĂ„n skrivandet vĂ€lkomnas”. Jag tycker att det Ă€r Ranelid som ska be Englund om ursĂ€kt efter allt han har sagt om honom.

Och precis nĂ€r jag skriver det hĂ€r pratar programledare Saft och Dykar-Jenny i TV4:s Nyhetsmorgon med Majistern i telefon. StĂ€ndigt denne Majister. Det gĂ€ller Let’s dance igen, som Majistern var med och gjorde bort sig i förra gĂ„ngen. Nu meddelar Majistern med majestĂ€tiskt tonfall att Englund har “reagerat mer med pungkulorna Ă€n med geniknölarna”. NĂ€r man hör sĂ„dant undrar man vad Majistern tĂ€nker med: det han sitter pĂ„?

“Det Ă€r vĂ€ldigt mycket politik i Let’s dance”, hinner Majistern ocksĂ„ sĂ€ga innan samtalet bryts för reklam. Hur dĂ„ ‘politik’? Det Ă€r vĂ€l det sista man kommer att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r man hör talas om Let’s dance. Om inte MĂ„na och MĂ„dan och Maria mupp dyker upp mot slutet som ett slags jazzande jokrar?

Schottis-sosse?