this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Top of the Mark

Jag har lĂ€st nĂ„gonstans att polisprofessor GW pĂ„stĂ„r att det var han som fick Truman Capote att sluta skriva. DĂ€rför att GW “sprang pĂ„â€ Capote “i baren pĂ„ Mark Hopkins Hotel i San Francisco för trettio Ă„r sen”. Var Capote nĂ„gonsin informerad om denna omskakande litteraturhistoriska hĂ€ndelse?
Jag har inte bara suttit i baren pÄ Mark Hopkins, jag har Àven bott pÄ det flotta hotellet pÄ Number One Nob Hill & 999 California Street. John Gardner och jag har druckit en del i baren Top of the Mark pÄ 20:e vÄningen, och det har Àven John Irving och Ken Kesey och Gregory Corso och Bob Kaufman och Lawrence Ferlinghetti och jag gjort. Ingen av dem slutade skriva för det.

View from the Top

Det var Angie Dickinson som slÀpade mig till Top of the Mark första gÄngen, och det Àr i varje fall 35 Är sedan. Hon slutade inte heller efterÄt, utan spelar film Ànnu. Hennes bÀsta roll Àr utan tvekan den som den förföriska korthajen Feathers mot den i sÄdana Àrenden lite bortkomne sheriffen John T Chance aka John Wayne i Howard Hawks vÀsternklassiker Rio Bravo frÄn 1958.

Det var i den filmen Wayne bar den hatt som hade hÀngt med sedan 1939 och Diligensen för sista gÄngen.

Mot Feathers har John T inte en chans