this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Packad i San Pedro

Majister Muffins stora litterĂ€ra förebild bortom TĂ„bira och Tompa trĂ„kmĂ„ns heter Charles Bukowski. Muffins har aldrig trĂ€ffat Bukowski utom kanhĂ€nda pĂ„ en affisch pĂ„ en husvĂ€gg i Trastevere ”sĂ„ klart”. Jag ska inte sĂ€ga att jag kĂ€nner Bukowski, men jag har i alla fall trĂ€ffat honom. I San Pedro i Kalifornien 1982. Jag skulle intervjua honom för Sveriges Radio, var det tĂ€nkt.
Det gick sÄ dÀr. Eller rÀttare sagt: inget vidare alls. Bukowski var plakat rakt igenom och genuint otrevlig hela tiden. Luktade inte alltför angenÀmnt heller.
Jag fick ge upp projekt Bukowski efter en vecka och trösta mig med simpla second hand writers som Richard Brautigan och Anne Rice och E L Doctrow och Shel Silverstein i stÀllet. Garbage and crap, förstÄs, jÀmfört med fyllpÄsen i San Pedro. Men ocksÄ i alla fall.

Nu efterÄt tÀnker jag att det nog var just as well. SÄ jÀvla intressant var Bukowski ÀndÄ inte: mest ett frÀckt och pÄfluget praktfyllo. Bara en lallande och pueril idiot upphöjer den mÀnskliga och moraliska misÀren till norm och rÀttesnöre.