this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Crime scene way out West

Tur att Majistern inte tappade telefonen pÄ JÀrntorget tillsammans med kortet. DÄ hade en Karl inte kunnat ringa och larma.
Det Àr lÀtt gjort annars efter för mÄnga shots pÄ The Dubliner och Bishop Arms. Byxorna tappar Majistern varje dag, i den ena eller andra meningen.

ApropÄ just ingenting: gÄr en Karl i Göteborg omkring med Majisterns telefonnummer stÀndigt i fickan? Just in case? För att vara pÄ sÀkra sidan typ?
Varför kvittrar Majistern om saken frÄn UmeÄ nÀr det var i Göteborg de mötte varandra? Fick en Karl hittelön? Bjöd Majistern pÄ en omgÄng Baileys pÄ sunkiga Solrosen?

Förmodligen inte: Majistern verkar inte vara typen som bjuder pĂ„ nĂ„gonting. Varför skulle han göra det? Ty den som har
 Stavas Ă€ven k e l r Ă€ k o k s i n n Ă€ m. BaklĂ€nges.

birro

Vackraste Göteborg? Det var inte alltför lÀnge sedan Majistern tyckte sÄ hÀr om Göteborg: Nu Àr det en skitig brottsplats. Nu Àr Göteborg kulisser för perverterade dÄrar, psykopater, mord, gÀngbrÄk, kommunala skumraskaffÀrer, mystiska försvinnanden och ond, brÄd död. Nu Àr Göteborg Chigago.
Jag vet hur Göteborg lÄter nÀr man ligger ensam och livrÀdd i sin sÀng pÄ Folkungagatan. Jag flyttar aldrig tillbaks.

Den största kriminaliteten i USA hittar Majistern inte lÀngre i Chicago IL utan i Detroit MI med 2 137 vÄldsbrott per 100 000 invÄnare. DÀr minskade antalet brott med 10 procent förra Äret men Àr fortfarande fem gÄnger högre Àn genomsnittet i USA. I Detroit mördas varje Är fler mÀnniskor Àn nÄgon annanstans i USA eller nÀstan en person varje dag.
1950 bodde och arbetade tvÄ miljoner mÀnniskor i Detroit. I dag Àr de knappt hÀlften sÄ mÄnga och i juni i Är var arbetslösheten 9,4 procent jÀmfört med 7,6 för hela landet.

Det var pÄ förbudstidens 20-tal som Chicago toppade listan över USA:s mest kriminella stÀder: i dag kvalar staden inte ens in bland de tio vÀrsta.

michigan