this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Stålar i sjön

Modins är ett bilföretag i Uppsala. Jag tror att de höll till i Boländerna förut, men nu ska de visst flytta en bit utan utanför stan, åt Almunge till.

Modins gör reklam i TV4. Men bara i Uppsala, tror jag. Dålig reklam. Fast jag vet ju inte: kanske visas den i kommersiella tevekanaler överallt där Modins säljer bilar.
Den visar ett äldre par som sitter hemma i en nersutten soffa från 60-talet och försöker titta avspänt och obesvärat in i kameran. Han är rödsprängd och uppsvälld i hela ansiktet efter många års för stort alkoholintag och är kanske inte den förste aktör man tänker på i samband med bilreklam.

“Varje gång man kommer till Modins får man ett vänligt bemötande. Det blir en personlig relation, helt enkelt.” Säger han. Vad tanten har där att göra vet jag inte.

Det är ju löjligt! Som om det fanns ett bilföretag någonstans i världen som inte tar emot sina kunder med öppna famnen utan ber dem dra åt helvete innan de ens har hunnit över tröskeln till butiken.
Jag har inte köpt så många bilar i mitt liv men några har det blivit och jag vet inga försäljare som månar så om sina kunder som de som säljer bilar: de nästan sliter in kunden i utställningshallen och har köpekontraktet utskrivet och klart innan jag ens har börjat fundera på att köpa en ny bil.

Det är så att säga hela bilbranschens idé: annars blev det inga bilar sålda.

Samma självklara princip gäller förstås i varje annan försäljarbransch: skoaffären och bokhandeln, skjortskräddaren och hamburgerrestaurangen.

Modins reklam i TV4 är inte bara ett skrattretande uselt hantverk (spana in den rödbrusige tjockisen i soffan) utan totalt bortkastade pengar: efter att ha sett det där köper jag min nästa bil var som helst utom hos Modins.

Modins Bil AB bör snarast släcka ner sin reklam i TV4 Uppland och samtidigt byta byrå.