this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

PĂ„skExtra

Varför firar vi pÄsk? För att Jesus dog för vÄra synder? Men han dog ju inte. Jo, först. Men inte sedan: dÄ uppstod han igen pÄ tredje dagen. Varför firar du pÄsk?

Gubben i lÄdan

Pingviner firar inte pĂ„sk. Det tjĂ€nar ingenting till. Pingviner ser rĂ€tt illa [pĂ„ land] i vanliga fall, och i april Ă€r det strax svart som i en kolbox pĂ„ Antarktis. DĂ„ kan ingen se vare sig Jesus nĂ€r han kommer tillbaka till pingvinerna pĂ„ jorden och inte heller de smĂ„ pĂ„skgummepingvinerna i sina fula klĂ€der nĂ€r de tigger godis pĂ„ bakgĂ„rdarna kring Svartmangatan och Övre Slotts pĂ„ Sydpolen.
Pingviner har aldrig fula klÀder: de Àr alltid korrekt klÀdda i styvstÀrkt svart och vitt. Med skört som fladdrar i den isande polarvinden och för det mesta med lite makrillspill pÄ magen.

Vad önskar du dig mest till pĂ„sk? En ögonfransböjare för 790 kronor? Eller en kryddig doft med inslag av saffran och bulgarisk ros? Kostar lika mycket som böjaren för trettio snĂ„la milliliter. Kanske ett wild card till nĂ€sta omgĂ„ng av Let’s dance? GĂ„r inte att byta mot Wipeout med Soffipropp i femman.
Jag skulle ÀndÄ föreslÄ ett glas pingvinvin till pÄsk pÄ balkongen. Eller en helkvÀll med pingvinpizza och mÄnga pavor Parador pÄ Hamnkioskens uteservering? Det eller ögonfransböjaren.

Jag Äker inte till Rom i pÄsk. PÄven har sÄ mycket att stÄ i ÀndÄ de dÀr dagarna. Vi brukar trÀffas och snacka lite nÀr vi promenerar i prideparaden i Stockholm varje Är i stÀllet.
DĂ„ Ă€r Benedictus förklĂ€dd till biskop Krook. Ingen mĂ€rker nĂ„gon stor skillnad, och pĂ„ven vill inte stjĂ€la uppmĂ€rksamheten frĂ„n Jonas och MĂ„na och Mark och MĂ„dan lĂ€ngst dĂ€r framme i det stolta tĂ„get nĂ€r det gungar i vĂ€g frĂ„n HumlegĂ„rden till Tantolunden, dĂ€r Rikard Wolff framför ‘franska chansoner’. Fast pĂ„ svenska.

Kankse hinner jag tömma nÄgra kalkar nattvardsmust pÄ altanen före pÄskbuffén pÄ Brostugan ocksÄ?

Botten upp pÄ Brostugan