this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Kanske sedan

Förut hade jag en talgoxe pĂ„ altanen. En tuff tĂ€tting: han kom varje morgon klockan fyra och knackade med nĂ€bben pĂ„ mitt sovrumsfönster. Är du inte riktigt klok? Ligger du och sover mitt pĂ„ dan? Fram med frukosten nu, sĂ„ ska jag visa dig ett nytt flygartrick jag lĂ€rde mig i gĂ„r. Det hĂ€nde att jag lĂ„g vaken lĂ€nge innan, sĂ„ att jag inte skulle missa Tuffe TĂ€tting nĂ€r han kom.
NÀr jag hade kommit upp ur sÀngen och stÀllt fram min frukost pÄ altanen gjorde Tuffe TÀtting nÄgra alldeles nya looping the loops framför ögonen pÄ mig. Sedan satte han sig pÄ kanten av tallriken. Och tittade pÄ medan jag pysslade med marmelad och gorgonzola. Tuffe TÀtting var en bildad och belevad karl: han Ät aldrig frÄn min tallrik förrÀn jag gav honom en bit.
I Är finns inte Tuffe TÀtting mer. Men han har ungar som kommer och ska bada i farsans fÄgelbad. De vet inte riktigt hur man gör Ànnu. Ibland trillar de i utan att de vet om det. Men jag tror att de har roligt.
Jag hade en koltrast i mÄnga Är ocksÄ. LÀtt att kÀnna igen: med en vit flÀck pÄ ena vingen. NÀr han var liten var jag tvungen att Äka till Ulltuna med honom. Han lÀrde sig aldrig att flyga riktigt. Men pÄ Ulltuna rÀttade de till vingen och sedan gick det hur bra som helst. Kostade en hel del. Varför dÄ? Borde inte samhÀllet ta hand som sina koltrastar?
Kurt Koltrast finns inte heller lÀngre. Jag antar att det Àr hans ungar som trillar frÄn taket rakt ner i mitt knÀ i Är.
Och sÄ Kotte. Han har hÀngt med lÀnge nu. Bor under mina rhododendronbuskar. Hur cool som helst. Kotte gillar rökt sik. SÄ det mÄste jag alltid ha hemma. Den bÀsta och dyraste köper jag pÄ ICA Torgkassen vid Vaksala torg i Uppsala. Kotte ska inte ha nÄgot skrÀp. Nu ligger han utmattad efter lunch pÄ rökt fisk och sover i skuggan under tröskeln till altanen. PÄ rygg. Med en rosa mage i vÀdret. Han andas som en blÄsbÀlg ocksÄ. SÄ brukar inte kottar göra. Tror jag?
Kotte Àr toppen. Han ger inte upp. Ibland har Kotte smÄkottar med ocksÄ. Men jag har inte sett nÄgra i Är. De kanske kommer sedan?
Kom inte sen och sÀg att jag inte lever ett hÀrligt liv hÀr pÄ altanen.

En mÀtt man?