this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

It’s a tough life

“Efter knockouten i Dalhalla Ă€r det full gas. Jag ska bara resa jorden runt samtidigt och jobba med andra grejer.” Carola ska sĂ€lja “lyxvillan i Saltsjöbaden” och talar ut om sin framtid i Aftonbladet. Nu Ă€r det slut med pop och schlager: i dag Ă€r det bara Elvis och Barbra Streisand som gĂ€ller. “Vi snackar diamonds”, sĂ€ger Carola.
Just nu sitter hon “i mĂ„nga möten” ocksĂ„. Mest ‘möten’ via SMS, verkar det. Carola har skickat sĂ„ mĂ„nga meddelanden att hon har drabbats av “sms-axel”. Det frestar pĂ„ att vara stjĂ€rna.
I Uppsala börjar artistsÀsongen komma igÄng. Visserligen blev Owes jubileumsförestÀllning i Engelska parken hastigt instÀlld, men i oktober kommer Peter Jöback till stan och Sveriges fulaste konserthus. Och i december Àr det dags för Christer Sjögrens Julkonsert. Höjdargig bÄda.
OcksĂ„ i oktober med fyra spelningar pĂ„ Hyllan i Saluhallen: Niklas Stömstedt med förestĂ€llningen Trettio Ă„r i kĂ€rlekens tjĂ€nst. Hur dĂ„: tjĂ€nst? James Bond var i ‘Hennes majestĂ€ts tjĂ€nst’. Och pigor hade ‘tjĂ€nst’ hos finare familjer förr. Men annars?
Och blir inte Birro förbannad dÄ? Det Àr ju han som Àr kÀrlekens förkunnare framför andra i landet. Birro och den dÀr tokfransen Di Leva. De passar ihop pÄ nÄgot sÀtt, tycker jag.
Nu vĂ€ntar jag bara pĂ„ att Carola ska komma till Uppsala. Hon och Lill-Babs. Har inte de ocksĂ„ ‘kĂ€rleken’ som affĂ€rsidĂ©?
Det verkar vara inne med ‘kĂ€rlek’ nu. Synd bara att man ser sĂ„ lite av den i vĂ€rlden dĂ„.

Superstar och kÀrleksprÀstinna?

PS. PÄ tal om olyckan Birro. Han tjatar stÀndigt om att den bÀsta fotbollen i vÀrlden spelas i Italien. DÀr lagas förresten vÀrldens bÀsta mat ocksÄ och serveras det bÀsta kaffet och ingen annanstans Àr himlen sÄ blÄ som över Olympiastadion i Rom dÀr AS Roma spelar sina hemmamatcher.
Men i gĂ„r förlorade Ă€ndĂ„ italienska mĂ€starna och Champion League-vinnarna Inter med klara 2–0 mot AtlĂ©tico Madrid nĂ€r den Europeiska supercupen avgjorde i Monaco. AtlĂ©tico som inte slutade bĂ€ttre Ă€n nia i spanska La Liga förra sĂ€songen.
Klockan 8.20 lördagen den 28 augusti: Zlatan fortfarande kvar i Barcelona. Kom igen, Birro! Hur ska det bli? Och nÀr? DS.