this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Fram för fler kajor!

Nu Àr det full rulle i Uppsala. Eller strax ovanför. Det Àr en miljon kajor som samlar ihop sin chartertrupp för att sticka söderut över vintern, medan nÄgra modiga stannar kvar i Uppland och SkÄne. Det Àr ett sjuhelvetes liv mest hela tiden och sÀrskilt pÄ kvÀllen. Hur hÀrligt som helst: utan alla tjattande kajor pÄ hösten vore Uppsala inte Uppsala. Utan kajor hade jag inte stannat kvar heller.
Men sÄ tycker inte alla. Uppsala Nya Tidning Àr sÄ hÀr Ärs full av insÀndare frÄn ilskna medborgare som krÀver att kommunen skickar ut mördarpatruller för att skjuta varenda jÀvla kaja. Medborgarna kan inte sova för alla kajor, sÀger de. Och sÄ skiter kajorna pÄ deras smÄ larviga grÀsmattor runt villorna i KÄbo. SÀger medborgarna.
Det tror jag inte pÄ. I sÄ fall skulle kajorna sÄ klart bajsa i min trÀdgÄrd ocksÄ. Men det har Ànnu aldrig intrÀffat. Eller Àr det för att jag gillar kajor? Hur som helst: kjaorna var hÀr först. De hör mer hemma i Uppsala Àn mÀnniskan. KanhÀnda Àr kajorna inte överdrivet förtjusta i hur mÀnniskorna omsorgsfullt förstör och förfular deras miljö heller? Skjut de dÀr i KÄbo, i stÀllet.
Som nĂ€r de som bor i Bromma klagade pĂ„ flygplatsen för flera Ă„r sedan. Det bullrade för mycket dĂ€rifrĂ„n, sa de. Men dĂ„ hade brommaborna glömt att flygplatsen var dĂ€r före dem: utan flygplats hade Bromma inte funnits. Det ska bullra lite i Bromma. Annars Ă€r det inte… Bromma.
Jag Àr medveten om att jÀmförelsen haltar. Men fram för fler kajor i Uppsala!

Korrekt bild av stad vid FyrisÄn