this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Billigare kan det inte bli

Jag böt dÀck pÄ bilen förut i dag. Eller rÀttare: jag var i vÀg och bytte. Jag vet inte nÀr jag skiftade frÄn sommardÀck till vinterdÀck och tvÀrtom senast: det Àr sÄ lÀnge sedan att jag omsorgsfullt har glömt det. Jag kanske aldrig har bytt sjÀlv?
Jag har hittat en liten dÀckbytarverkstad i Uppsala dÀr det aldrig Àr nÄgon kö och dÀr det kostar 150 spÀnn att byta. Billigare kan det inte bli.
Fort gÄr det ocksÄ, för min dÀckbytarverkstad Àr bara ett hÄl i en vÀgg och knappt det. NÀstan ingen hittar dit, för hÄlet ligger lÄngt inne pÄ en avsides bakgÄrd i Uppsalas fulaste industriomrÄde.
Det var rena turen att jag hittade dit första gĂ„ngen, och i dag höll jag pĂ„ att missa infarten igen. Man blir alltid bjuden pĂ„ kaffe en ranglig trappa upp i det skitigaste ‘kontor’ jag nĂ„gonsin har sett. Om ciggen Ă€r slut blir man bjuden pĂ„ det ocksĂ„. Gauloises. Som jag alltid rökte förr men som inte finns att köpa i Sverige mer. Men mina dĂ€ckbytare har alltid ett förrĂ„d till hands: de köper sina Gauloises nĂ€r de hĂ€lsar pĂ„ hemma i ett krigshĂ€rjat land lĂ„ngt borta.
Om du har nÄgra pengar kvar nÀr du har bytt kan du fÄ bilen tvÀttad ocksÄ. För hand och samma pris: 150 kronor. Som hitttat.