this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

I stället för att ‘vaska’

Snart är det slutfäktat i Katalonien. Det tycker jag är bra. Nu när Hemingway och Orson Welles inte finns mer.
Kan de inte sluta att skjuta så många älgar och vargar och rådjur i Sverige också? Det finns ingen i vårt land som behöver jaga för att överleva i dag. Och att döda på skoj: hur roligt är det? Vad har man då i huvudet?

Dags att hänga undan muletan

Och så den där före detta länspolismästaren som fick sex och ett halvt år. Borde han ine ha haft lite mer, egentligen?
Om du vill vara en riktig riking beställer du 50 burgare på Max eller McDonald’s. Och sen när ungen bakom disken har langat fram hela lasset slänger du 49 stycken i soptunnan och äter upp den som blir över. Det kallas ‘dumpning’ av de rötägg utan vare sig stil eller samveten som roar sig med sådant. Bara för att visa att du har råd. Ungefär lika klyftigt som att grilla pengar i Visby.
På min tid var det förbjudet att förstöra pengar på det viset. När Gustav Vasa… Då åkte huvudet av.
Skicka hela det efterblivna gänget till Tchad och Tjetjenien i stället. Där finns det ingenting att ‘dumpa’. Ingen champagne att ‘vaska’ och inga pengar att elda upp. Där tar de inte ens emot farsans kontokort. Där fick Gudrun på gatan om hon ville överleva till nästa dag.

Down the drain x 49

Och om 172 år krockar jorden med asteroiden 1999RQ36. Kanske. I så fall blir det bara mos av alltihop. Men då finns inte du och jag längre.