this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Det där är inte kavajen

“Jag har duschat med Daniel Westling och han är en mycket välutrustad man.” – Kompis med säte i SEB:s styrelse skvallrar för Svensk Dumtidning.
“Han tar i hand som en riktig karl”, meddelar en annan bytta. “Daniel har pratat med min mamma en gång.” Eva Andersson: stolt skolkamrat i Ockelbo. Med suddigt skolfoto från nian i blaskan.
Hur som helst. Det är lugnt. Nationen kan fortsätta att slumra sött och supersäkert. Danne är en välhängd hingst som har morsat på grannens morsa en gång och gått tvåårig social linje på gymnasiet. Utan tillvalsspråk och med bara enkel engelska på schemat. Danne hängde mest med de andra moppemonstren vid mojjen i Ockelbo och hade inte ens en trea i medelbetyg när han slutade.
Vad krävs det för utbildning för den som bara ska gå tre steg efter och byta kläder lika många gånger om dagen resten av livet? Resa runt och inviga kretaursmässor och chokladfabriker och ekologiska barnbyar. Nya Ikeavaruhus och H&Mbutiker.
Och inte behöver Danne svida om själv heller: det finns det andra som gör åt honom. – “Nej, Ers kungliga höghet. Det där är inte kavajen. Det är kalsongerna.”

Också välutrustad