this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Beklagligtvis

Johan af Donner svindlade Röda Korset och Cancerfonden pÄ mÄngmiljonbelopp. För detta dömdes Johan till fem Ärs fÀngelse och att betala Ätta miljoner i skadestÄnd.
Men det vill inte Johan. Betala tillbaka, alltsĂ„. Johan tycker att han har gjort sĂ„ mycket nytta för de tvĂ„ grundlurade organisationerna att han Ă€r vĂ€l vĂ€rd de pengar han “beklagligtvis kompenserade sig sjĂ€lv med pĂ„ ett olĂ€mpligt sĂ€tt”.
Beklagligtvis? Ja visst, nĂ€r han blev ertappad. Och… olĂ€mpligt?? Heja, Johan! HĂ„ller pĂ„ dig. Vad ska en stackars knegare göra nĂ€r stĂ„larna tryter och Ă€lskarinnorna krĂ€ver dyrare och dyrare bostadsrĂ€tter pĂ„ de riktigt rĂ€tta och flotta adresserna och den svindyra skumpan och Seyschellerna och nya lyxbilar varje Ă„r vill man ju inte vara utan heller.

NĂ€r grĂ€vde du sjĂ€lv ett stöddigt hĂ„l i företagets kassakista dĂ€r du jobbar? Å, jag förstĂ„r. Din arbetsgivare har inte upptĂ€ckt det dĂ€r Ă€n, sĂ„ du Ă€r tyvĂ€rr förhindrad att uttala dig. Men ring gĂ€rna och berĂ€tta nĂ€r polisen hĂ€mtar och sĂ€tter dig i the slammer.

Förresten stĂ„r det i tidningen att Johan fick fem Ă„r ocksĂ„. Men han bor i dag “pĂ„ en av Stockholms mest exklusiva adresser”. Det var vĂ€l mer Ă€n trettio Ă„r sedan LĂ„ngholmen lĂ„ste upp den sista celldörren, och sĂ„ himla exklusivt Ă€r det vĂ€l inte att bo dĂ€r i dag heller.
Undrar vilket fÀngelse det Àr Johan sitter pÄ.

HÄller hÄrt i stulna stÄlar