this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Vilka skulle du vÀlja?

Vilka hopplösa ‘kĂ€ndisar’ tycker du ska fĂ„ Ă„ka till Malaysia med mig och göra bort sig riktigt ordentligt i OkĂ€ndisdjungeln nĂ€sta Ă„r? Jag funderar pĂ„ att slĂ€pa med mig Anton Körberg och Johannes Brost och Martin Timells brorsa. Kanske slĂ€nger jag in Kjell Bergqvist som joker ocksĂ„ om nĂ„gon av de andra skulle svikta inför kackerlackor och frukost pĂ„ nykokta rĂ„ttor med svans och huvud kvar.
Vilka tre skulle du vÀlja? Helst lite lagom kvartskÀnda och gÀrna lÀtt begagnade tjejer. SÄ att mitt grabbiga jÀrngÀng frÄn barhÀngen pÄ Stureplan har nÄgot att roa sig med i buskarna nÀr de inte doppar knoppen i en glasburk full med ormar och ödlor och skorpioner.

Förra gÄngen. Fulla Fritte frontar före avhopp

Det kan hĂ€nda att jag Ă€ven tar med mig den ytterligt mesige teveintervjuaren Skavlan – utom tĂ€vlan. Sedan tappar jag pĂ„passligt bort honom bland ormbunkarna i urskogen, dĂ€r han kan göra sina helt och hĂ„llet ointressanta intervjuer med orangutanger och nĂ€sapor och malakiter, paradisfĂ„glar och papegojor, noshörningar och elefanter i stĂ€llet. Ingen stĂ€ller mer insmickrande och intetsĂ€gande frĂ„gor Ă€n Skavlan. Alltid till landets mest anemiska ‘kĂ€ndisar’ som i alla fall aldrig har nĂ„got alls att sĂ€ga om nĂ„gonting. Endast clownerna i fyrans Nyhetsmorgon hamnar i nĂ€rheten.
Och malliga Malou i tantsnuskprogrammet Efter tio. Alltid med en uppknÀppt och lÀskigt blonderad Ranelid direkt frÄn solariet mitt bland champagnen och canapéerna. Han kalasar nog inte pÄ kackerlackor.
SjĂ€lv hĂ€ckar jag sĂ„ klart under hela inspelningen med en Singapore Sling i The Long Bar pĂ„ klassiska lyxhotellet Raffles i stan med samma namn som drinken. Sen fejkar jag lite bilder pĂ„ mig nĂ€r jag hĂ€lsar pĂ„ dummerjönsarna i djungeln – som inte Ă€r nĂ„gon regnskog utan en studio med lite lövruskor i. SĂ„ gör de för det mesta pĂ„ TV4. DĂ€r finns absolut ingenting som Ă€r Ă€kta.
Egentligen hade jag inte behövt Äka runt halva klotet alls. Jag kunde ha stannat i Stockholm och styrt alltihop frÄn studion dÀr hemma. OkÀndisarna kunde ha stannat hemma ocksÄ. Men de tycker att det Àr kul att resa runt lite grand i vÀrlden. Helst sÄ lÄngt bort som möjligt och dit dÀr inte sÄ mÄnga har varit. Det Àr inget vidare bra betalt men resan Àr gratis i alla fall. OkÀndisar vill helst inte betala för nÄgonting.
Men Raffles Ă€r Ă€ndĂ„ alltid… Raffles. Inget hotell i vĂ€rlden kan mĂ€ta sig med Graham Greenes och Orson Welles favorite hang-out. DĂ€r ligger till och med Smebackens Pensionat och ÖstervĂ„la GĂ€stgiveri i lĂ€. Inte ens Grand Hotel Hörnan i Uppsala har en chans.

Inte Grand Hotel Hörnan