this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Varför är aldrig Janne med?

Anna Book i fyrans morgonprogram om varför hon är ständig medverkande i värsta pajastelevisionen tillsammans med alltid samma trista C-kändisgäng: de där som inte var något för 20 år sedan och aldrig blir det igen heller. “Jag gillar att bjussa på mig själv.” Hur då: kravla omkring i en lerpöl iförd en tolv nummer för stor kycklingkostym och när hon får frågan vem som är svensk statsminister svarar: “Jag vet inte”? Om A Book vill skämma ut sig sig bör hon göra det när ingen tittar på. Problemet är i stället mycket allvarligare: teve förnedrar sin publik genom att hela tiden sända sån smörja. Robinson: där TV4 försöker ta livet av ett gäng mesar från Sverige i ett träsk i tropikerna? Bara programledaren lever lyxliv på hotell. Kan det bli sämre? Jo, det kan det nog.
Jag förstår inte hur detta är möjligt. Vad tänker Annas mamma? Tittar hennes farmor aldrig på teve? Hennes barn? Nej, troligen inte, för de är med och skämmer ut sig själva nu. Har hon ingen man? Om jag hade gjort nåt sådant hade jag aldrig fått komma hem till min mamma och mormor mer. Förmodligen hade jag inte haft några barn heller, för att ingen kvinna ville ha mig. I Ölme var det bara bonddrängarna som slogs med träskor och brottades i gyttja bakom korvståndet och tombolan när dragspelet hade gått hem och både tjejerna och litern hade tagit slut efter sista dansen i Folkets park på lördagkvällarna.

Okändisar bjussar på sig själva

Det hade varit hederligare om Anna B hade sagt att hon gör det för att hon behöver pengarna. Att resa gratis och bo på lyxhotell i Japan och Argentina är så klart inte heller helt fel för den som inte hade råd att resa dit annars. Men aldrig att de där knäppskallarna hoppar spjut och snubblar säck med ett ägg mellan knäna i Molkom och Morgårdshammar. Vad är det för fel på Sysslebäck och Sme’backen? Och för att Anna till varje pris försöker klamra sig fast i dönickesvängen ett kvarts varv till. Innan hon definitivt degraderas till televisionens soptipp tillsammans med Johannes Brost och Claes Malmberg och så han med sina ständigt blöta vinprovarläppar. Sedan är det som om fru Book aldrig har funnits.
Kjell Eriksson och en alla tiders klantskalle som heter Tore? Vilka är de? Varför är aldrig Janne Malmsjö med? Robban Broberg och Arne Vajsing?