this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Vad sÀger han?

Det Ă€r onsdag och lillördag. – SĂ„ inleder Anders Saft Nyhetsmorgon i TV4 den 18 augusti. Med ett sjĂ€lvbelĂ„tet hĂ„ngrin som kunde knĂ€cka en best. Varför ler Saft sĂ„ dĂ€r konstigt hela tiden? Och vad Ă€r det med hĂ€nderna? Fingrarna flyger och far och flyttar pĂ„ saker oavbrutet.
NÀr han intervjuar nÄgon ser det ut som om han drar i nÄgonting med bÄda hÀnderna. Eller Àr det ett hölass med en hÀst framför Saft tror att han manövrerar i studion?

SkjutjÀrn intervjuar

Om Saft Ă€r sĂ„ nervös pĂ„ jobbet att han inte kan hĂ„lla hĂ€nderna i styr ens en sekund kunde han vĂ€l stoppa dem i fickorna. LĂ€mna dem i sminket. Eller sĂ€tta sig pĂ„ tassarna. Nu Ă€r det ingen som hör vad karl’n sĂ€ger för allt fladdrande.
Lillördag?? NĂ€r hörde du nĂ„gon utom Saft anvĂ€nda det ordet senast? Vad fan, vi lever i det tjugoförsta Ă„rhundradet nu. Medan Saft stĂ„r kvar och trampar i Kristinas och Karl-Oskars 1800-tal. Lillördag kommer av den ‘piglördag’ som tidigare inföll pĂ„ onsdagar dĂ„ pigan fick vara ledig, eftersom hon behövdes i hushĂ„llet pĂ„ lördagar. Det Ă€r lĂ€nge sedan pigor passade upp pĂ„ herrskap i Sverige. Snart lĂ€mnar varje programledare med rĂ€tt stil och stuk smutstvĂ€tten till en butler i tunnelbanan i stĂ€llet.

Passopp för en programledare