this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Vad gör det? Man får ha fel ibland

I dag snackade vilda Tilda storögt i TV4:s Nyhetsmorgon söndag med Regina Lund och den där Tintin som ska vara fånge hos Gunde och Agneta på Fästningen i sommar. De pratade om det underbara i att tala med andar och umgås med änglar. Om att “äga universum” och “bemästra tiden”. Sådana skittunga grejer.
Förr i tiden satte man sådana människor på anstalt. Och för ännu längre sedan…

Och varför måste Tilda fnittra så förbannat hela tiden. Så där som tvååringar gör när de just har lärt sig prata och hjärnan inte hänger med riktigt alla gånger. Så himla livat och lattjo är det ju inte jämt. Särskilt inte i fyran i morse.
Äga universum? Och bemästra tiden? Det är osäkert om Tintin och Regina vet vad ‘tid’ är. Egentligen.
Och aldrig att någon på Nyhetsmorgon frågar. “Ja, men vad fan? Andar? Är du inte riktigt klok?” Ser Tilda och Steffo, Saft och Dykar-Jenny och Här har du kardan också änglar? Skulle väl vara rosa elefanter efter att ha provat vin och whisky med Fritte varje fredag, i så fall?

Steffo? Efter en centiliter?

Den kvittrande Tilda igen: “Vad gör det? Man får ha fel ibland. Det har jag ofta. [Fnitter fnitter.]” – Jag också. Men inte på jobbet. Och särskilt inte i direktsändning. Varje gång. Det är ett jobb Tilda har. Ingen jävla hobby.