this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Uppskattat stÄnd?

Varför mĂ„ste de dĂ€r trĂ€skallarna i TV4:s Nyhetsmorgon sitta och recensera sina egna mycket medelmĂ„ttiga presationer varje morgon? Det finns nĂ€stan inget löjligare Ă€n nĂ€r programledare Saft sĂ€ger till VĂ€der-Nyllet som just har levererat sin prognos för den nĂ€rmaste halvtimmen: “Ja, tack ska du ha, Nyllet, för dina alltid lika exemplariskt vĂ€lformulerade analyser.”

Knivskarp analytiker?

Vad ska det vara bra för? Karl’n har ju bara chansat pĂ„ vad det ska bli för vĂ€der fram till lunch pĂ„ sin höjd. Jag har aldrig sett de medverkande göra sĂ„ i nĂ„gon annan tevekanal. Skulle möjligen vara Pelle Jidder nĂ€r han hĂ€rjade i SVT förut och Petter Setter som jag tror förfular denna kanal Ă€nnu.
“Lördag, klockan sju pĂ„ morgonen, sĂ„ har vi vintersolstĂ„ndet: ett av mĂ„nga mycket uppskattat stĂ„nd.” Vem utom Saft skulle kalla sĂ„dant slipprigt sladder ‘vĂ€lformulerat’? Har Saft en en aning om vad som menas med begreppet ‘analys’? “SĂ„ ser det ut, sĂ„ fĂ„r det bli!” Snacka om klarlĂ€ggande och kritisk granskning.
Jag har sagt det en gĂ„ng tidigare, och jag sĂ€ger det igen: Vilket ‘stĂ„nd’ gillar du som lĂ€ser detta bĂ€st? KorvstĂ„ndet? BondestĂ„ndet? Den grabbige gubbmeteorologen med hjĂ€rnstillestĂ„nd borde satsa mer pÄ  förstĂ„ndet.

Mycket mer knivskarp