this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Unga analfabeter

I dag ska Lelle sexskjutarjournalist se vÀrlden ur förskolebarnens perspektiv i TV4:s Nyhetsmorgon och frÄga nÄgra sexÄringar vilka böcker de helst lyssnar pÄ.

VadÄ lyssnar pÄ? NÀr jag var sex kunde jag lÀsa sedan lÀnge! Vi var flera som kunde det pÄ den tiden. MÄste ungarna som lever i dag lyssna för att de inte kan lÀsa? DÄ lÀr de sig ju aldrig!
Jag mÄste genast ta och kolla med min egen sexÄring pÄ Knivsöder hur det stÄr till med lÀskunnigheten i Stockholm. RÀtt bra, skulle jag tro.

Under tiden ska du som tittar messa och mejla till redaktionen och tala om vem du tycker ‘lĂ€ser bĂ€st’. Jag antar att fyran avser ‘upplĂ€sare’ i till exempel radio och teve. I sĂ„ fall Ă€r jag rĂ€tt man att frĂ„ga.
De bÀsta kvinnliga upplÀsare i radio jag vet Àr Anita Ekström, Kristina Adolphson, Helena Brodin och Ulla Sjöblom. Bland mÀnnen Àr Per Myrberg, Jan Blomberg och Frej Lindqvist mina favoriter.
Per Oscarsson Àr sanslös och lÀser i en klass för sig: han gÄr inte att jÀmföra med nÄgon!

Till de författare som lÀser bÀst ur sina egna verk hör Torgny Lindgren, Jan Myrdal och Sara Lidman.
Stig Claesson kan bara lÀsas av Stig Claesson och det borde vara lag pÄ att ingen annan fÄr lÀsa ur hans böcker. Som att Bob Dylans texter bara ska sjungas av Robban.

Författare som absolut inte kan lÀsa alls i radio Àr Lars Ahlin och Ivar Lo-Johansson. Riktigt ruskiga upplevelser.