this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Topp tunnnor rasande

Nu trängs alla ”terrroristexperter” i två nyhetprogram i teve och alra flest och värst finns de förstås i alltid förskräckligt snusförnuftiga fyran, där förståsigpåarna uppmanar tittarna att behålla lugnet och den nordiska islkylan och inte brusa upp och börja hata muslimer till höger och vänster. Vi får inte bli rädda och det lönar sig dåligt att bli förbannad, mässar pastor Acke pucko pilbåge i skitdumma TV4.
Vadfan menas? Får man inte bli förbannad nu heller! Det är klart att man får! Man till och med SKA bli förbannad! När ska man annars bli det! Jag är JÄVLIGT FÖRBANNAD, om Acke vill veta’t! Det tycker jag att alla andra ska vara också!
Är det konstigt om människor blir rädda när terrorn numera är vardagsmat och makaber rutin: får de inte var det heller? Nej, jag är inte rädd. Inte för egen del. Sånt ger jag fan. Men jag medger att jag är orolig för andra och framför allt alla barn som riskerar att hamna i de satans terroristernas klor. ’schäkta, professor Pucko pilbåge. Men jag förbehåller mig rätten att vara både topp tunnor rasande och lite skraj med! Hur fan ska man kunna vara något annat!

För hundra år sedan var det lite enklare. När skäggiga ryska anarkister smög omkring med pistolen och den obligatoriska klotrunda bomben gömd under rocken och sprängde en och annan tsar i luften. Roligare, på något bakvänt vis? I varje fall så här långt efteråt. Utom för tsaren.

När vaknar svetsar’n och Gurra piggelin? När gnuggar de medvetslösheten ur sina oseedne ögon? Vad tånker värsta största idioten Måna tuggummi?