this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

DĂ€ckbytardags

Nu fÄr de sluta! TV4! Alla de dÀr idioterna pÄ Nyhetsmorgon!

I dag ska programledarolyckan Saft byta till sommardĂ€ck. I direktsĂ€ndning och pĂ„ TV4:s parkeringsplats! Han har en dĂ€ckbytare frĂ„n “DĂ€ckia i SödertĂ€lje” med sig som handledare och moraliskt stöd förutom sjĂ€lva verktyget.

Saft ska lÀra dig och mig hur man gör nÀr man byter dÀck pÄ bilen. Men det behöver han inte för det kan du redan och jag med, fast jag nÀstan aldrig bytte sjÀlv förut: det gjorde nÄgra bussiga syrianer i vÀrldens minsta verkstad i en grÀnd i Uppsalas skitigaste industriomrÄde dit bara jag hittade.

150 kronor för bytet och om jag plussade pÄ med 150 till handtvÀttade syrianerna bilen ocksÄ.

Du som kör med dubbar mÄste skifta senast pÄ söndag medan du som kör utan fÄr ha vinterdÀcken pÄ tvÄ veckor till. Annars blir det böter: 500 spÀnn. Per dÀck, var det nÄgon som sa till mig.

Saft lyckades skruva loss ett dubbdÀck dÀr fram, men sedan struntade han i att sÀtta dit sommardÀcket. Det fick han frÄn DÀckia göra och Saft har bytt sina vinterdÀck gratis. Simsalabim!

Men varför mĂ„ste dĂ€ckbytaren komma Ă€nda frĂ„n SödertĂ€lje? NĂ€r det finns ett DĂ€ckia – om han mĂ„ste komma dĂ€rifrĂ„n – vid Norrtull i Stockholm ocksĂ„.
Det Àr mindre Àn en kvart frÄn TV4-huset pÄ GÀrdet: raka spÄret och Cederdalsgatan och sÄ omedelbart till höger pÄ ValhallavÀgen vid Roslagstull och sedan vÀnster in pÄ LidingövÀgen vid Stadion och om du inte stannar i tid krockar du med tevehuset pÄ TegeluddsvÀgen.

NĂ€r en andfĂ„dd Saft kom tillbaka till henne med Lill-Babs till mamma fick han vĂ€lförtjĂ€nt beröm av kollegan i studion: Åh, det dĂ€r klarade du jĂ€ttebra!
Vadfan! Det dÀr hade Anik klarat bÀttre Àn Saft! Anik hade bytt alla dÀck ocksÄ och inte bara ett!