this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Tidigt fast sent – eller tvärtom

Hurra! Lelle is back! Lelle Modig. TV4:s skjutjärnsstjärnjournalist med hela klotet som sin självklara arbetsplats. Ständigt på språng med löddrig mikrofon och flåsande kameramän i hasorna. I dag på morgonen har Lelle rest hela vägen från Gärdet i Stockholm till Frescati några kilometer bort genom Lill-Jansskogen för att titta på en utställning för barn på Naturhistoriska riksmuseet.

När ska den svårt mobbade ‘flygande reportern’ Lelle någonsin säga nej till de förnedrande uppdrag hans elaka kolleger på TV4:s nyhetsredaktion envisas med att ständigt skicka ut honom på?
Små påskgummor med hucklen och krigsmålning på Skansen. En semmelbagare på Södermalm? En vitlöksodlare i Älvsjö och en sömnig försäljare av sistaminutengranar på Storängsbotten på julaftons morgon? “Har du många kunder? Är granarna billigare nu när det är så sent?”
Fast det är jättetidigt. Det är kolsvart ute: bara Modig och mörker och Modigs keps syns i rutan.
Hur intervjuar man en hamster i Sollentuna? Det går ju bara inte. Men Lelle skjutjärn provar med micken under hamsternosen i alla fall. Tänk om han säger nåt?
Jag ger mig fan på att Lelle fortsätter att försöka få hamstern att prata även efter att kamerorna har slocknat och Steffo och Dykar-Jenny redan har börjat dricka vin och provsmaka ostar hemma i studion.

Motspänstigt intervjuoffer

Jag tycker att det är dags nu att skicka Lelle och hans keps och halsduk på ett gediget reportageuppdrag. Ett knäck med någon mening i. Substans. Helst så långt bort från Stockholm som det bara går att komma. Det borde bli i södra Oceanien mellan Nya Zeeland och Antarktis. Campbell Island mitt ute i havet Ingenstans kunde kanske passa bra. Där kan Lelle intervjua kungsalbatrosser och klipphopparpingviner. Bon voyage!

Just denna dag har Nyhetsmorgon en ‘pysselkreatör’ i studion också. Vad gör en sådan? Kan man bli professor i pyssel också? Det kan man nog. Men bara i fyran: där har de kapat alla förtöjningar för länge sedan och driver redlösa mot sin säkra undergång i malströmmens helvetestratt.

Glurrrpp!!