this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

The Goodbye Girl

PÄ onsdag Àr det tio Är sedan Anna Lindh mördades pÄ varuhuset NK i Stockholm. DÀrför har MÄna invaderat Nyhetsmorgon lördag för att snacka Anna med Jeppe Blöja.
MÄna ser ut som om hon har rullat sig i puderdosan hela morgonen som grisen i sin lerpöl.

PÄ tal om Annas inblandning i och ansvar för incidenten nÀr tvÄ terrormisstÀnkta egyptier avvisades frÄn Sverige i december Är 2001 i en hemlig och olaglig operation ledd av den amerikanska underrÀttelsetjÀnsten CIA.
Nej dÄ, MÄna visste ingenting alls om saken och förresten var inte Anna ensam och att fatta ett sÄdant beslut utan det var mÄnga andra inblandade ocksÄ och nej nej MÄna vet inte vilka det kan ha varit för MÄna ficka aldrig veta nÄgot i förvÀg nÀr hon satt i regeringen och det fick inte Anna och Margit Valsdröm heller för de var alltid pÄ stan och drack flera flaskor vin nÀr KrÀkklubben hade möte medan resten av regeringen sammantrÀdde i Rosenbad.

anna

Årsdagen av mordet pĂ„ Anna kommer att högtidlighĂ„llas i KungstrĂ€dgĂ„rden i Stockholm. DĂ„ hade arrangören tĂ€nkt anvĂ€nda Mikael Wiehes En sĂ„ng till modet. Men det vill inte Mikael: han tycker att det dĂ€r med CIA och egyptierna som utvisades till tortyr och misshandel etc var allt annat Ă€n ‘modigt’.

DÀrför har Mikael förbjudit Anna Lindhs minnesfond att anvÀnda En sÄng till modet pÄ onsdag. För detta oerhörda BESTRAFFAR nu MÄna Mikael genom att ALDRIG MER lyssna pÄ hans musik.

Det Àr de rÀtta tagen! Precis sÄ ska en slipsten vevas: med illröd energi!

Finns det nÄgon som kommer ihÄg en enda sak av bestÄende vÀrde som politikern Anna Lindh Ästadkom? Jag gör det inte. Utom att de sÀger att hon var glad och ofta pratade med sina barn i mobilen. Det vet jag fler som gör och ibland hÀnder det att jag gör det sjÀlv ocksÄ. Jag har aldrig observerat att nÄgon har lagt sÀrskilt mÀrke till mig för det.
Vilka storartade insatser minns du Margit Valsdröm för? Det var hon som trodde att hon kunde sköta regeringsuppdraget hemifrÄn köksbordet i VÀrmland för det var sÄ jobbigt att Äka fram och tillbaka mellan Stockholm och Karlstad. Men annars?
MÄna behöver jag inte ens nÀmna: hon föredrar en viss sorts choklad framför andra mÀrken och tycker att det Àr sexigt att betala skatt men ogillar i högsta grad parkeringsböter och de egna dagisavgifterna. MÄna Àr mer ökÀnd Àn kÀnd.

mÄna

Och nu kommer Ikea Sveriges nye VD och koncernchef Peter AgnefjÀll till Jeppes barnkammare. Han ska skruva ihop en hylla i direktsÀndning. Varför dÄ? Peter ska vÀl inte montera möbler! Han ska öka Ikeas omsÀttning frÄn 240 miljarder kronor med 50 miljarder brittiska pund eller 511 miljarder kronor fram till 2020.
Det gör man inte genom att skruva ihop bokhyllan Billy eller soffbordet Bamse i TV4:s Nyhetsmorgon!