this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Ta dig i brasan, Ernst

“God inredning ska dofta stekt strömming, det gör den mĂ€nskligare.” – Gissa vem det Ă€r som har varit ute och cyklat nu igen. Barfota. Varje gĂ„ng jag steker strömming vĂ€drar jag noga efterĂ„t. Annars hĂ€nder det att det luktar… just det: stekt strömming i hela huset nĂ€r jag har Ă€tit klart. Det Ă€r inget vidare nĂ€r stekoset sĂ€tter sig i möbler och mattor och tapeter. Det gĂ„r nĂ€stan aldrig att fĂ„ bort sedan. Liksom nĂ€stan omĂ€nskligt typ.
Vad har inredning med strömming att skaffa? Kan ‘god inredning’ dofta överkokt vĂ€lling ocksĂ„? Eller Ă€r vĂ€lling ‘dĂ„lig inredning’? Hur Ă€r det med blodpudding och frityrstekt potatis? MĂ„ste det vara strömming? GĂ„r det inte lika bra med stuvad abborre? Och… mĂ€nskligare??
Hur gör du nĂ€r du steker strömming? StĂ€nger du alla dörrar och fönster och öppnar inte igen förrĂ€n efter en vecka? Har du dĂ€rför en vĂ€l patinerad inredning hemma som rent av kunde kallas ‘lyx’?
DĂ„ borde du förstĂ„s ha katt ocksĂ„: en konnĂ€ssör som vet att rĂ€tt och riktigt uppskatta den inpyrda odören av ‘god inredning’.

God inredning?

Det ska lukta strömming nĂ€r man Ă€ter strömming. Aldrig annars. VadĂ„? Nog för att jag Ă€r stockholmare alltid, men nĂ„gon stor snobb Ă€r jag Ă€ndĂ„ inte. – Inredning som stinker av stekt strömming? Ta dig i brasan, Ernst.