this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

SvÄrt att fatta

“Hoppades ni att nĂ„t skulle hĂ€nda i gĂ„r?” – TV4:s mest lismande programledare Lasse HĂ€r har du kardan Bengtsson stĂ€ller en frĂ„ga till Expressens och Aftonbaldets chefredaktörer Thomas Mattsson och Jan Helin i fyrans Nyhetsmorgon dagen efter bröllopet. De har inte hunnit riva bröllopsstudion Ă€n, sĂ„ Lasse stĂ„r dĂ€r med vilda Tilda och trampar i den Ă€ckligt rosa heltĂ€ckande mattan.
“Hur menar du dĂ„? Om det skulle ske ett attentat, eller sĂ„…?” – Ja. Hoppades ni inte det? – “Nej, verkligen inte. Det skulle vĂ€l ingen…!?” BĂ„da chefredaktörerna ser bestörta ut. Som trodde de inte sina öron. Bara Bengtsson mĂ€rker ingenting. Det gör han aldrig. “Menar ni det? Är det verkligen sant, det ni sĂ€ger?” Bengtsson ser besviken ut. I det ögonblicket var det svĂ„rt att inte kĂ€nna med Aftonbladet och Expressen.
Detta sÀger Ätskilligt om den evigt handskakande Bengtsson. Kanske sÀger det Ànnu mer om TV4. Ruskigt Àr inte ens förnamnet.

Fattar inte riktigt

Strax efterĂ„t frĂ„gar Bengtsson vad det Ă€r för “julgran” som stĂ„r en bit bort pĂ„ Slottskajen nedanför LogĂ„rden. Tilda i fyrans studioskjul av plast tappar öronen, och det hade ju vem som helst gjort: “Ja, men det Ă€r ju portalen de nygifta passerade genom nĂ€r de steg i land frĂ„n slupen Vasaorden!”
Detta kunde en halv miljard mÀnnsikor i hela vÀrlden se i teve i gÄr. Det var bara Bengtsson som inte sÄg. Och han var ÀndÄ en av programledarna nÀr TV4 tÀvlade med SVT om att sÀnda mest bröllop. Snacka om blindstyre.
Vad ska fyran med Bengtsson till? Finns det nÄgon som behöver honom?