this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Supermarmorerat

I dag ska det bli jĂ€ttedyraste köttet i stan i TV4:s Nyhetsmorgon. Supersupermarmorerat och hĂ€ngmörat i fem veckor ‘pĂ„ ben’ och fem veckor i fettmarinad. Kostar skjortan eller flera tusen kronor kilot.

DÄ Àr det bara rÀtt och riktigt att det Àr Steffo sexÄring som hugger in pÄ mat som nÀstan ingen mÀnniska har rÄd att Àta och det har inte han heller, men nu Àr det gratis och dÄ stÄr Steffo alltid först i kön nÀr restaurang AG i Stockholm gör ohöljd reklam i rutan.

Sedan blir det smörgÄstÄrta ocksÄ och eftersom det Àr Steffo som ska Àta slÄr jag vad om att det inte Àr vilken tÄrta som helst heller.
Se dĂ€r, jag vann vadet med mig sjĂ€lv. I AG:s smörgĂ„stĂ„rta ingĂ„r anklever och rĂ€kor och hummer och sĂ„ Ă€nnu mer hummer och rĂ€kor och rökt lax med pepparrotsgrĂ€dde och…
Jösses, sÄ dÀr brukar inte mina tÄrtor se ut. Jag brukar visserligen ha rÀkor i och kanske lite gravad lax men sedan blir det mest ost och leverpastej. MajonnÀs och Àgg och vindruvor.

Allt det dÀr plus dyraste köttet i stan ska Steffo sÀtta i sig före klockan nio och dÄ har Jösses Holk hunnit anlÀnda med vin och öl och spirituosa, sÄ att Steffo har mycket att skölja ner med.

NÀr jag gÄr pÄ AG brukar jag nöja mig med husets skitgoda hamburgare men utan bacon, för jag tycker inte att det ska vara det pÄ en hamburgare.
PÄ AG kostar hamburgaren över 200 kronor och ÀndÄ fÄr man den inslagen i papper som i vilket gatukök som helst alldeles runt hörnet dÀr burgaren kostar 35 spÀnn. SÄ ska det vÀl inte vara? har jag hört mÀnniskor sÀga.
Jo, det ska det visst. Pappret gör att man kan Àta hamburgaren som det var tÀnkt att den skulle Àtas: med hÀnderna.

Jag har inte provat alla hamburgare i Stockholm, men den pÄ AG mÄste vara en av de allra bÀsta. Den reklamen fÄr restaurangen gratis av mig: jag krÀver inte dyraste köttet i stan och lyxigaste tÄrtan i arvode.