this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Stor i orden

HÄll i dig nu. HÄrt! Annars kan det hÀnda att du slÄr dig ordentligt nÀr du faller handlöst rakt ner i avgrunden.
Malliga Mallan sitter i en soffa i tantsnuskprogrammet Dagen efter i TV4. Mallan ser mycket belĂ„ten ut: “Jag Ă€r en av mycket mycket fĂ„ journalister som har trĂ€ffat [den burmesiska regimkritikern] Aung San Suu Kyi. Det gjorde jag nĂ€r hon var fri frĂ„n sin husarrest förra gĂ„ngen. Nu Ă€r hon fri igen och jag ska tala med henne pĂ„ telefon och frĂ„ga hur det kĂ€nns nu.”
Vad Ă€nda in i helv…??! Suu Kyi har varit frihetsberövad sĂ„ gott som ovabrutet i tjugo Ă„r. Och en mallgroda i Stockholm tror att vĂ€rldens efter Nelson Mandela mest kĂ€nda politiska fĂ„nge har tid att smĂ„snacka med henne i landets mest meningslösa tevekanal tvĂ„ dagar efter att hon har slĂ€ppts frĂ„n sin husarrest. Suu Kyi minns inte Mallan mer och talar för nĂ€rvarande med oppositionsledae i hemlandet samt med USA:s utrikesminister och EU:s höga representant för utrikes frĂ„gor och sĂ€kerhetspolitik. SĂ„dana personer.
Kan man skicka alkohol mellan kontinenter? Spritogram? I sÄ fall kanske Mallan ska fresta med en flaska skumpa ocksÄ. De dricker vÀl sprit i Burma?
Det blev sÄ klart inget smÄsnack med Suu Kyi i Mallans mobil. Hon och tittarna fick nöja sig med en glad underhuggare i Rangoon i stÀllet.
ApropÄ sjÀlvinsikt alltsÄ och konsten att missförstÄ sin egen ringa betydelse.

Liten mallgroda