this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Stackars Steffo

I TV4:s Nyhetsmorgon rÀnner tvÄ lÄtsasprogramledare runt som höns och pratar som sÄdana ocksÄ.
Dykar-Jenny sÀger att det Àr Mors Dag pÄ söndag, fast det Àr det ju inte utan först söndagen dÀrpÄ och hur himla svÄrt kan det vara att hÄlla reda pÄ en sÄdan sak?

Och nu Àr klockan elva minuter över tio. Dykar-Jenny fÄnflinar in i kameran sÄ dÀr som bara hon och Saft kan och sÀger: Om en liten stund ska ni fÄ trÀffa Camilla Henemark. Men först Àr det reklam och sen Àr det nyheter. Missa inte det!

Men det Àr det ju inte heller. Nyheterna kommer alltid varje hel- och halvtimme i samtliga tevekanaler. Det gÀller i hela vÀrlden: annars skulle mÀnniskor inte veta var nÄgonstans de befann sig.

Men det begriper inte Dykar-Jenny. Hur mÄnga hundra gÄnger till ska hon behöva pÄannonsera inslagen i Nyhetsmorgon utan att snubbla pÄ det enklaste av allt: nyheterna?

Och stackars Steffo sedan! Det stÄr en gravid kvinna i studion och bakar paj och tÄrta. Det Àr sparris och Àgg i pajen och tÄrtan Àr av choklad med jordgubbar och grÀdde ovanpÄ. Kvinnan vispar grÀdden för hand, för hon tycker att den blir luftigare och mycket godare dÄ och det tycker jag med.
Men sĂ„dana finesser intresserar inte Steffo sexĂ„ring. Han har bara en enda sak i skallen och det ordet stavas S P R I T. “Hur brukar du göra? Har du aldrig nĂ„gra droppar calvados i grĂ€dden? Det brukar jag ha.”

Det tror vi sÀkert. Vi tror till och med att Steffo inte har nÄgon grÀdde alls utan kör calvados utan tillsatser. Botten opp!

Direkt frÄn dagis

PĂ„ sin hemsida har Steffo myntat de bevingade orden: “En dag utan ost Ă€r öken en dag utan sprit Ă€r ocksĂ„ torr.” Du hajar, va? Det Ă€r pĂ„ den nivĂ„n: sexĂ„ringens.
Sa jag ‘bevingade’? Det menade jag sĂ„ klart inte. Steffos stolta devis har samma lyftkraft och flygförmĂ„ga som kalkonen: den kacklar och flaxar oavbrutet utan att nĂ„gonsin ta höjd och lyfta. Precis som Steffo sjĂ€lv. Gobbel gobbel!

Provsmakning pÄ gÄng:
Det fattas ett helrör
100% agave-tequila
i den hÀr osten!