this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Shame on you

Hur frÀscht Àr det dÀr simpla och oblyga tiggandet som förekommer dygnet runt i TV4?

Det Àr mest Cancerfonden och HjÀrt-Lungfonden som bettlar pÄ dyrt betald tevetid. De bÄda fonderna vÀnder sig uppenbarligen till mycket gamla mÀnniskor: de som ska strax ska dö. Jag tycker att det Àr riktigt jÀvla fegt.

De Ă€r inte buskablyga heller: “SkĂ€nk hela din kvarlĂ„tenskap. Eller kanske bara tio procent.”

Vad Àr meningen? Ska nÄgon satans fond lÀgga beslag pÄ vad som Àr kvar efter mÀnniskors slit och slÀp under ett helt liv? Vad fan har fonden gjort för dessa mÀnniskor? Ingenting, sÄ vitt jag vet.

Jag undrar om det inte kunde vara kriminellt ocksÄ. Det Àr inte obekant att mycket gamla mÀnniskor inte alltid tÀnker klart och om man dessutom Àr pÄverkad av morfin och andra smÀrtstillande mediciner gÄr vÀl hjÀrnan inte heller pÄ högvarv hela tiden.
Det vet Cancerfonden och HjÀrt-Lungfonden sÄ klart ocksÄ: det Àr dÄ de lömska och giriga fonderna passar pÄ.

Hur var det förresten hÀromÄret? DÄ avslöjades att en viss Johan af Donner som innehade en hög position i nÄgon eller kanske rent av bÄda fonderna under flera Är hade förstÀrkt den egna budgeten med mÄnga miljoner av fondernas ihoptiggda pengar.
Och i den likaledes ideella tiggarorden Röda Korset kvitterade förre folkpartiledaren Bengt Westerberg ut hutlösa belopp för att lÄtsas vara styrelseordförande nÄgra timmar om Äret.

Inte mÄnga mÀnniskor vill se personer som tigger pÄ gatan. Men i TV4 gÄr det hur bra som helst. Med ett falskt och lismande tonfall ocksÄ som kan knÀcka en best men förstÄs klÀr kanalen som Fantomens tajts.

Borde det inte vara samhÀllets uppgift att forska om cancer och hjÀrtsjukdomar? Eller lÀkemedelsföretagens: de tjÀnar ju vart och ett mer Àn alla kokainkarteller i Colombia tillsammans.
Var gör de av alla sina pengar? Allt kan ju inte gÄ till vÀrsta bonusen Ät den VD som just fick sparken för att han hade misskött sitt jobb?

Nej, jag missunnar inte forskningen nÄgra pengar. Men man kunde kanske tÀnka sig att forskarna sjÀlva anstrÀngde sig nÄgot för att skaffa pengar till sin forskning.
Inom andra forskningsomrÄden regnar det pengar mest hela tiden. Jag kÀnner till exempel en arkeolog som fick fem miljoner för att resa till Libyen och leta lite förstrött efter Alexander den stores borttappade grav.
Nej, han hittade aldrig makedonierns sista viloplats. Pengarna rÀckte inte sÄ lÄngt. De förslösades pÄ andra och viktigare saker.
Älskarinnan som hĂ€ngde med frĂ„n Sverige mĂ„ste ju bo pĂ„ en anstĂ€ndig adress i Kairo medan han drack öl i öknen och Ă„kte kamel pĂ„ skoj. SĂ„dant kostar ocksĂ„ pengar, det mĂ„ste man förstĂ„.