this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Sämre än sitt rykte

“Det jag säger nu är det klokaste som har sagts i teve på trettio år.” Gissa vem. Och gissa i vilken kanal. Det är samma person som påstår att han är Sveriges snabbaste fotbollsspelare någonsin och kan kommentera fotboll bättre än någon annan i hela världen.
Och alltid måste säga “avbryt mig inte” – fast ingen har gjort det.

Han har lärt sig ett antal meningar han har skrivit utantill. Han kallar dem ‘aforismer’ och ‘metaforer’ för att han tror att banaliteterna blir finare då: och sedan använder han dem överallt. Hela karl’n är som ett tivolitombola av billiga klyschor. Man vet vilka som finns att välja mellan, men man vet inte vilken som ska komma nästa gång.
För den svenska litteraturens gårdfarihandlare nummer ett saknar det betydelse om det han säger passar in i sammanhanget, så han kan dra till med vilken plattityd som helst ur sitt förskräckliga varulager.

Vem är pladderhatten med ständig kvartslampebränna och pissgul kalufs som snackar strunt med ljudets hastighet och inte behöver komma upp till ytan för att hämta andan på en hel förmiddag? När man hör honom framstår dialogen i Åsa-Nissefilmerna som närmast magisk.
Vem är landets mest överskattade författare efter Per Daniel Amadeus Atterbom?

Också överskattad