this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Så där lycklig är aldrig jag

Jag fattar inte att de orkar. Vara så lyckliga jämt. Och måste de le så förbannat hela tiden? Man blir ju alldeles matt när man ser dem. Jag får ont i huvudet då.
De där som är programledare i teve. Så där lycklig är aldrig jag. Och så himla lattjo är det ju inte alltid. Utom i teve, och särskilt i TV4. Där spritter de och sprudlar av glädje i nästan varje program. Jag tror att Rickard Sjöberg och Linda Bengtzing är lyckligast av alla männsikor som finns. Och Lotta Engberg. Carola också varje gång hon är med.
Jag skulle vilja se Carola någon gång när hon är på sitt allra grinigaste humör. Och Rickard när han skäller ut någon stackare i Postkodmiljonären som snubblar redan på första frågan. Den som min hund hade kunnat svara på och som löd: Vilken valuta har vi i Sverige? A. Norsk krona. B. Dansk krona. C. Svensk krona. D. Isländsk króna. Då kan det hända att jag skulle titta jämt.

Gladare finns inte

Alla de där människorna som sjunger i kör är också lyckligare än nästan alla andra. Det är obegripligt att de kan sjunga alls när de måste le så där jättemycket samtidigt.
Mådan är också alltid glad: hon har roligt jämt. Allra roligast hade Mådan när Sverige var ordförandeland i EU senast och hon “fick bestämma över 500 miljoner människor”. Lite grand som Stalin och Hitler. Tillsammans. Och de var inte just några lustigkurrar. Med tanke på centerpartiets opinionssiffror en och en halv månad före valet borde Mådan vara mer bekymrad än lättsinnigt lycklig.
Det borde vara förbjudet att vara så där lycklig som Rickard är. Han tror stenhårt på Gud också. Är det därför? Men om man betänker vilken krävande arbetsgivare Gud är: en psykopat, rent av. Då borde väl Rickard snarare vara ledsen än så där himla glad hela tiden?
Eller låtsas han bara? Är Rickard stelopererad i ansiktet? Han kanske inte kan sluta flina, fast han gråter någonstans långt där inuti sig. Ser han ut så där när han sover också? Det skulle inte förvåna mig.

Också stelopererad?