this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Rut och Ragnar

Ingvar Kjellsson och Meta Velander spelar upp en makalöst rolig scen ur Kristina Lugns pjÀs Rut och Ragnar i malliga Malous Dagen efter i TV4. Den handlar om ett par som har varit gifta i 33 Är och efter att ha tÀnkt pÄ saken i nÀstan lika mÄnga Är frÄgar Ragnar om Rut vill skiljas frÄn honom. Till hans oerhörda förvÄning svarar Rut ja.

Gifta pÄ riktigt och pÄ lÄtsas

I intervjun efterĂ„t frĂ„gar malliga Malou Kristina om hon inte var rĂ€dd innan att Ingvar och Meta skulle komma pĂ„ tanken att skilja sig pĂ„ riktigt ocksĂ„. – ??? – Hur dum fĂ„r en mĂ€nniska vara? Ingvar K och Meta V har varit gifta i 61 Ă„r. Kristina sĂ„g lĂ€tt chockad ut och jag förstĂ„r henne.
Ingvar och Meta har hört till mina skÄdespelarfavoriter sedan jag först gick pÄ teater i Stockholm och det Àr snart 50 Är sedan nu. Kristina Àr alltid bra, och jag tycker att hon bara blir bÀttre och bÀttre för varje gÄng jag ser henne. Jag har Àven haft nöjet att nÄgon gÄng arbeta med alla tre sjÀlv ocksÄ, fast vid olika tillfÀllen.
Rut och Ragnar spelades första gÄngen pÄ Allan Edwalls Teater Brunnsgatan Fyra i Stockholm pÄ hösten 1997 med Allan och Kristina i full fart att skilja sig. PjÀsen har spelats pÄ mÄnga scener i landet sedan dess. Nu kan du se Rut och Ragnar igen pÄ Stockholms Stasdeater i regi av Jan-Olof Strandberg Ànda fram till juni nÀsta Är. Hur bra som helst.