this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Pizza med extra allt och ett seriemagasin

SM i pizza avgjordes p√• Stockholmsm√§ssan i √Ąlvsj√∂ i g√•r. En flicka fr√•n Sverige som bara har bakat i ett halv√•r knockade hela det forna Jugoslaviens pizzamaffia. Hon vann med en botten som en klassisk margherita och s√• getost, parmesan och ruccolasallad, rostade valn√∂tter och r√∂dbetsmarinerade fikon samt citronfil√©er i honungsglasyr ovanp√•. Verkar r√§tt jobbigt.

Själv tycker jag att det ska vara sardeller på varje anständig pizza och gärna parmesan med. Men inga stekta ägg eller ananasskivor eller annat sådant larv.
Jag tycker att en margherita original duger bra också: tomater, mozarella, vitlök, olivolja, oregano och basilika.
I julas var det en bagare i Uppsala som erbjöd julpizza med bland annat prinskorvar, köttbullar, lax och rödbetssallad. Skinka också förstås. Jag hoppas att han inte fick servera en enda.

I TV4:s Nyhesmorgon pratar Dykar-Jenny och Saft om att det finns inbakade pizzor med hamburgare och pommes frites också. Extra allt och mycket räksallad och en Pucko bredvid kanske?

För detta ändamål har Nyhetsmorgon släpat in en pizzaugn i studion för att mästerbagaren ska kunna grädda vinnarpizzan i direktsändning. Vad får de allt ifrån?

Flygande Lelle är på äventyrlig och dödsföraktande reportageresa till Kulturhuset vid Sergels torg i Stockholm. Det är seriefestival där och Lelle är självskriven med keps och kamerakille.

Lelle får så klart ingen pizza. Lelle får aldrig vara med när de andra på fyran käkar i direktsändning, för han är alltid någon annanstans då.
Jag kräver att Lelle ska få äta med Steffo och Dykar-Jenny och skölja ner med vin och öl och nubbe ur farbror Frittes frikostiga förråd. Före klockan halv åtta på morgonen.