this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Parodifestival eller Alla utom Björne

Jag läser i tidningarna att Ranelid gick vidare direkt till Melodifestivalfinalen i Globen senare i vår. Han gjorde det genom att läsa en text som han hade skrivit själv till ett slags ackompanjemang av dagispop.

Jag skiter i vilket: jag ser aldrig på Melodifestivalen och jag får elaka utslag inuti varje gång jag ser Björn Ranelid.

Själv är finalisten lika ödmjuk och anspråkslös som alltid: Jag var med hos Skavlan också. På två kvällar når jag över fyra miljoner svenskar, vilket är fler än Stieg Larsson nådde med sina deckare.

Och: I dag har jag tagit ett svensk rekord som författare. För första gången står en svensk litteraturförfattare på scenen och går till final i Melodifestivalen. Det kommer aldrig att hända igen. Jag är som Zlatan.

Det måste vara konstnärligt högt i tak i Melodifestivalen. Säger festivalgeneralen Christer Björkman i Expressen.
Men om ‘konstnärligheten’ omsorgsfullt saknas och det inte finns något tak?

Men hallå! Utomlands kallas tävlingen ESC vilket ska utläsas European Song Contest. Lägg märke till det lilla ordet i mitten.
Då duger det inte att komma till Baku i Azerbajdzjan och läsa utantill. Det förstår ju vem som helst. European Song Contest: det heter så för att alla ska fatta vad det är fråga om.

Alla utom Björne. Han kallar sig till och med ‘litteraturförfattare’. Är det därför Björne läser sin text: för att ‘litteratur’ är finare än simpel schlager?

Vad fan har Björne i Mello att göra? Vad fan har Björne någonstans att göra??

En tjej jag känner tycker att de ska kasta ut en av programledarna genom fönstret. Jag tycker att de ska kasta Börne genom ett fönster. Jämt.