this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Pang på rödbetan!

Jag såg en intervju med Sverker Olofsson i morse. Det var en repris frrån Gomorron Sverige i SVT1 den 4 juni och den gjordes för att Sverker nu har slutat att vara programledare för konsumentprogrammet Plus.
Jag har alltid tidigare retat mig ohyggligt på Sverker och tyckt att hans programledarstil hör bättre hemma i en drängstuga än i teve. Men i intervjun i morse gjorde Sverker plötsligt ett mycket sympatiskt intryck. Han verkade rent av nästan lite… begåvad.
Men bara nästan: Sverker talade inte riktigt sanning hela tiden. Han sa att han måste avbryta de medverkande på det där barnsligt brutala sättet för att, hör och häpna, ingen intervju fick ta mer en tre och halv minut. Vad är det för skitsnack? Vem är det som har hittat på det?
Och så finns det saker som är så komplicerade att de inte går att reda ut på tre och en halv minut. Ja, mindre än så för Sverker snackar mer än halva tiden också.
Han sa också att alla som medverkade i programmet var mycket medvetna om att här skulle stickor och strån och ibland även huvuden ryka. Men visste de medverkande att de skulle kastas ut ur studion, eller ännu hellre: i soptunnan, efter tre och en halv minut alldeles oavsett vad de hade att säga till sitt försvar? Det har jag svårt att tro.
Sverker sa också att han aldrig har klippt i en intervju. Det är naturligtvis nonsens. Plus har sänts mer än 600 gånger. Låt oss säga att varje program har innehållit fem inslag. Det blir i så fall fler än 3 000 intervjuer. Det säger sig självt att det är omöjligt att inte någon gång behöva redigera materialet då.
Men nu uppträdde som sagt Sverker för en gångs skull som en vuxen människa och inte som en bortskämd barnunge. Jag tror att Plus hade vunnit mycket mer på att Sverker hade talat till andra människor på samma sätt som när han ödmjukt talar om sig själv.
Man får alltid sanningen lättare ur bedragare om man inte skriker så förbannat hela tiden. Det tog Sverker 23 år att inte begripa det.

Sverker Storsläggan med soptunna