this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Om det inte är en fredag

Allt fler omskakade tittare f√∂rfasar sig √∂ver det slappa spr√•kbruket och de slippriga sexsk√§mten i TV4:s lyteskomikprogram Parlamentet. Men kanalen t√§nker inte censurera de medverkande: alla personer TV4 anlitar har r√§tt att s√§ga vad de vill i teve, s√§ger kanalens talesman. ‚Äď Har de? F√•r alla g√∂ra det? Jag ocks√•? I s√• all kommer jag direkt.
Sl√§pp loss de dummaste: d√• blir det √•ka av i rutan. Hur skulle det l√•ta om Linda och Fadde fick prata ut om vad som helst i TV4? Den d√§r professorn i Grythyttan med sitt √ľberb√∂giga besserwisserflin och sin st√§ndigt bl√∂ta vinprovarmun? Johannes Brost och Anna Anka? Paolo Roberto? Ebba von Sydow och hon som kallar sig Blondinbella? Eller √§r det samma person? Filip & Fredrik? Kristi brud och Martin Timells brorsa? Petter Setter. M√•na och M√•dan och Sven Otto Littorin? Piff och Puff och tre sm√• grisar?
Alla som har varit med i en såpaserie: från Varuhuset till Bingolotto och Melodifestivalen. Postkodmiljonären och Tinas cookalong och Ensam mamma söker. Alla de där kåta bönderna som leker med Linda i fyrans lagård.
Eller låt Ranelid snacka hela tiden? Han kan fumla med det motsträviga dörrvredet i Börshuset också. När han delar ut Priset till sig själv. Varje år. Direktsändning i fyran med värsta rapparbruttan Malou: skumpa och en programledare i mindre än kortkort och en jättestor Triss-lott, där Ranelid vinner 50 000 till. Varje månad. I 25 år. Det är lika mycket som halvtannat Pris.

Delar gärna med sig

Blindstyre och Mackan hånglar högljutt i ett hörn och skånska Suzanne har svårt att hålla reda på i vilken kamera tuttarna gör sig bäst. Skjutjärnet och oförvägne världsreportern Lelle rapporterar rafflande från lekiset Lingonet i Hjorthagen tvärs över Lidingövägen: Var det rätt bok som vann? Dykar-Jennys pojkvän lirar en egen rutten dagisdänga från 80-talet till pristagarens ära och kanalens VD kränger kokta korvar i kulissen. Kanske får Niklas och fästmön gå med Ranelid på årets töntigaste fest i december?
Fyrans livsnjutarexpert stannar hemma med pipan och klockkedjan och bakfyllan. Om det inte är en fredag. Då är en rödmosig Steffo alltid uppe tidigt, för då vankas det tryffel och 30 år gammal konjak i TV4:s morgonstudio. Det vet man, för Steffo får beställa själv vilken lyxmiddag han vill äta i direktsändning varje fredagmorgon. Han berättade det själv på sitt alltid lika oförsiktiga översittarvis i Nyhetsmorgon tidigare i höst.
Endast Djungel-Jim med sin vinkorg och Kristins lomhörda morsa fattas?