this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Obegripligt

Det finns tvÄ dummerjönsar som kallar sig Anders och MÄns, eller tvÀrtom, och visar upp hela sin monumentala brist pÄ talang i teve. TvÄ eviga tonÄrsgrabbar som viker sig dubbla av skratt Ät sina egna tramsigheter och tycks tro att allt de företar sig blir Ànnu roligare bara för att de sjÀlva Àr sÄ usla skÄdespelare. MÄns och Anders, eller tvÀrtom, bygger sina larviga lustigheter pÄ att framstÀlla sig som tvÄ töntiga losers frÄn vischan. Anders grÀsliga östgötska gör att ingen som inte Àr född i Vidingsjö uppfattar vad han sÀger. Eller om det Àr MÄns? Men det gör ingenting: de platta skÀmten faller som grÄstenar till marken i alla fall.

Smartast till höger

Och jag som trodde att det rÀckte med tvÄ andra fÄntrattar i rutan som kallar sig Fredrik och Filip, eller tvÀrtom: de dÀr sÄ gott som stÀndigt berusade superegoisterna som tvÀrt emot de andra tvÄ rÄtöntarna satsar pÄ omogen urban framfusighet. Ingen av de skojfriska tonÄringarna i det nya Ärtiondets mest infantila humortelevision Àr en dag under 30 Är: jag tror att den Àldste nÀrmare 40 Àn 30.

TreÄringar i teve?

Bara de flamsiga och tramsiga programledarna Steffo och Bimbo blondin och det lika humorbefriade flötet Saft i TV4:s Nyhetsmorgon Àr mer förfÀrliga att titta pÄ. NÀr Steffo försöker vara rolig nÄr hans billiga skÀmt aldrig över nivÄn pÄ en treÄrings kiss- och bajshistorier i sandlÄdan. Bara Bo-Stefan sjÀlv fnissar sjÀlvbelÄtet Ät barnsligheterna över de fulla snaps- och vinglasen i studion.
“Min första snaps fick jag av morfar nĂ€r jag var sju Ă„r.” Detta stĂ„r att lĂ€sa pĂ„ Steffos egen stolta hemsida. – Sprit-mannen?? Om jag hade druckit brĂ€nnvin nĂ€r jag var sju Ă„r hade jag aldrig fĂ„tt komma hem till min mormor och morfar mer. Bedrövligt Ă€r inte ens förnamnet.
Hur Àr det över huvud taget möjligt? undrar ocksÄ den förskrÀckte tittaren. Finns det ingen pÄ fyran som kan stoppa en kork i halsen pÄ fanskapet frÄn Linköping? Och han bakom flötet. Med sina psykotiskt fladdrande fingrar. Kan ingen hugga hÀnderna av idioten? SÄ att man hör vad han sÀger. Fast man nog helst inte ville göra det heller?
Annars Àr det riksfjanten Jonas Gardell som alltid upptrÀder som vÀrldens Àldsta femÄring. Och mÀnniskor betalar för att titta pÄ. Det Àr ocksÄ obegripligt.

Obetalbart?