this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Not me, no way

I TV4:s Nyhetsmorgon i morse satt en ‘deckarexpert’ i studion. Programledarkatatstrofen Saft sa att experten undervisade förhoppningsfulla thrillerförfattare i hur man skriver en kioskvĂ€ltare och blir mĂ„ngmiljonĂ€r pĂ„ no time at all.
Experten har lĂ€rt upp Camilla och de dĂ€r som skrev Kepler och honom med Snabba Cash och en till som heter Åsa Larsson som jag inte vet vem det Ă€r och dĂ„ kanske det inte Ă€r sĂ„ mĂ€rkvĂ€rdigt i alla fall?

Jag orkade inte höra pÄ, sÄ jag zappade till CNN och Sky och BBC News i stÀllet för att fÄ veta vad som hÀnder i Japan och Libyen och hamnar Berlusconi Àntligen i fÀngelse. SÄdana saker.

Jag tÀnde pÄ sjÀlva grejen, i alla fall: vem vill inte bli svinrik i en handvÀndning? SÄ jag har redan skrivit min första thrillerkriminaldeckare. Det gjorde jag medan frukostÀgget kokade. Murder Is My Melody, heter den.
Och jag Àr redan i full swing med uppföljaren The Crack Killer: en grÀsligt blodig sak med mycket bÀstsÀljande pornografi mellan alla Ànnu mer meningslösa mord.
Tro inte att jag ligger pÄ latsidan pÄ kökssoffan.

Not me, no way

Men den fÄr vÀnta en stund: jag mÄste gÄ ut med hunden nu och dÄ dröjer det att tag innan vi kommer hem igen.

Jag fattar noll och ingenting: varför skrver inte experten sjĂ€lv och blir multimiljonĂ€r i stĂ€llet för att dela med sig till de dĂ€r ‘deckardrottningarna’ som inte kan i alla fall? Det skulle jag aldrig göra.

Nej, för fan. SÄ hÀr ser mitt och Robert Storm Petersens recept ut för hur en thriller som Àr vÀrd namnet ska vara för att hÄlla spÀnningen vid liv Ànda till sista sidan.
HÄll till godo: det Àr Storm P och jag som bjuder.