this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Nej, tvÀrtom: botten!

Det finns en tjock bok [sic] med Sveriges samlade kommuners kÀcka slogans för att marknadsföra sig och vÀl allra mest för att fÄ mÀnniskor att flytta just dit och företag att etablera sig dÀr. Boken presenteras just nu i TV4:s Nyhetsmorgon.
Du vet hur det kan se ut: HĂ€rliga HĂ€rjedalen. Sveriges nĂ€rmaste stad. When in Europe don’t miss Skurup. Varför skulle jag inte göra det: vad finns i Skurup som jag inte kan vara utan?
En ren upplevelse (Kiruna). I LOVE HJO. Mitt i allt (Heby, hmm??). Attraktiva Avesta. Första klass (BrÀcke, var ligger det?). Offensiva Degerfors. Makalösa Pajala. HÀr Àr allt möjligt.
SĂ„ dĂ€r hĂ„ller det pĂ„. Om du undrar var nĂ„gonstans ‘allt Ă€r möjligt’ kan jag upplysa om att det Ă€r… Tierp. Det tror inte ens de pĂ„ som bor dĂ€r.

Degerfors IF 1943: numera mest pÄ defensiven

I SÀters kommun i Dalarna ligger Skönviks rÀttspsykiatriska klinik som vÀl Àr landets mest omskrivna sjukhus av det slaget och dÀr nÄgra av Sveriges farligaste brottslingar har vÄrdats. Detta har kommunkontorets snilleblixtar tagit fasta pÄ och dÀrför utropar SÀter stolt: Jag Àr tokig i SÀter!
Det tycker programledare Saft och kollega Krisitin i Nyhtesmorgon Ă€r “jĂ€tteroligt” och rent av “toppen”. Med risk för att uppfattas som Sveriges mesta torrboll: jag tycker att det Ă€r… bedrövligt.
HÀr fÄr du livstid, vÀlkomnar Fagersta sina besökare. Det tycker jag att de som har hittat pÄ och godkÀnt SÀters slogan ska fÄ i stÀllet.

LĂ„t dig inspireras