this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Nej, men jättedåligt

Ett slags musikal ska ha premiär i Stockholm snart. Jag vet inte var och ine när heller, för jag hörde inte på när de berättade det. Men så mycket fattade jag att företsällningen heter Leva livet! och att det är Philip Zandén som regisserar. Då kan det väl inte gå helt åt helvete i alla fall, i synnerhet som hans syster Jessica är med och sjunger: hon gör aldrig bort sig.

Hela eller kanske bara halva ensemblen hälsar just nu på hos vilda Tilda i TV4 Nyhetsmorgon söndag för att göra skamlös reklam för sin produkt. Men inget ont i det: det är ju sådant fyran är till för. Den kanalen säljer allting utan att titta först.
Om jag förstår rätt ska musikalen Leva livet! “återuppliva de svenska 80-talshittarna”. Det låter förfärande mögligt, tycker jag. Men man måste kanske vara fyrtio för att fatta. Själv kan jag inte nämna titeln på en enda svensk poplåt från 80-talet. Men om du vill veta något om amerikansk jazz från 20-talet till Miles, så…
Jag kan en del andra saker också, men just ingenting som är av något vidare värde. Jag skulle aldrig få hjälpa Philip och Jessica och de andra i Leva livet! med någonting alls. Inte Tilda heller, men det gör ingenting, för hon vet i alla fall inte hur en riktig trumpetare kan tuta i sin lur.

Inte på Tildas låtlista

I fnitterkalaset runt studiobordet hörs plötsligt Tildas stämma: Jo, men vänta! Jag har en jättebra idé. Tycker jag själv i alla fall, i all ödmjukhet. Jag kunde också hjälpa till. Jag kan varenda 80-talslåt: det finns ingen som kan fler än jag, faktiskt.
Musikalensemblen runt bordet ser ut som om den just har svalt varsitt skämt ostron. Bara Tilda märker ingenting:
Om det är nåt ni undrar, så får ni väldigt gärna ringa till mig och fråga. Det är väl jättebra!