this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

När smöret tystnar eller Lika bra som Aïoli

Det är våffeldagen i dag. Eller vårfrudagen som egentligen heter Jungfru Marie bebådelsedag och hon kallas Notre Dame på franska vilket är detsamma som Vår fru och då börjar man fatta var våfflorna kommer ifrån och naturligtvis kan Steffo inte hålla sig utan ska bjuda gästerna i TV4:s Nyhetsmorgon på våfflor som han och Dykar-Jenny ska direktgrädda i studion.
Varför kan de där två och särskilt Steffo aldrig göra det de ska i rutan nämligen sitt jobb och inte hålla på och larva sig hela tiden?
Jag minns en gång när Steffo skulle koka färskpotatis i studion vilket borde vara bland det enklaste som finns då potatisen knappt behöver koka alls men det var det bara Steffo som inte fattade, så det gick käpprätt åt helvete och jag kan nästan lova att det kommer att sluta lika illa i dag.

I går stoppade Steffo in ett tjog nybakade vetebullar i truten och i dag räcker så klart inte våfflorna för TV4:s egen Gargantua, så kanalen har hyrt in en av alla hundratusen stjärnkockar som landet vimlar av för att Steffo ska få äta sig riktigt mätt på piggvar och korv också före klockan tio på morgonen.

Varför kallas förresten varenda person med vit jacka och lustig mössa som närmar sig en kastrull eller ett rivjärn för ‘stjärnkock’ när han eller hon uppträder i teve och allra mest i TV4? Finns det inga som kunde kallas ‘vanliga’ kockar eller rent av ‘vardagskockar’ och som ändå kunde laga mat i rutan?
Vafan, hacka en lök och riva en morot och koka lite vatten… det kan jag också göra och Steffo behöver inte kalla mig ‘stjärnkock’ för det: det går bra med gatuköksbiträde och löken smakar likadant som när Aïoli och Malin från Moderna hackar.

Herregud, karl’n har redan börjat grädda och ändå syns ännu ingen gäst till utan bara kanalens egna hungriga medarbetare och det stänker och skvätter så det räcker i studion. Jag tror att det blir som vanligt: Steffo och Jenny äter upp alltihop själva, men då måste Jenny sluta fnittra halvt hysteriskt åt absolut ingenting hela tiden för annars kan hon inte tugga.
Eller kanske inte: Steffo läckergom klagar på att det serveras drottningsylt till och inte ‘hard core hallonsylt’. Hard core hallon…??

Så här ser ett riktigt järn ut
Allt annat är fiffel och fusk:
bara fegisar gräddar med sladd