this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

När smaken kommer först

I TV3 börjar ett nytt underhållningsprogram sändas den 17 januari. Åtta avsnitt där lika många second hand celibrities ska inreda varsitt rum i en av de flyglar på Hässelby slott strax utanför Stockholm som i dag används som hotell.
Bland de pålitliga inredarna återfinns Roger Pontare och E-type och Thomas Di Leva. Pippi Pernilla är med så klart, för hon är med i alla teveprogram. Det är lag på det i Sverige. Och så en som heter Dregen, fast så heter han nog inte på riktigt och jag vet inte vem det är heller.
I detta förnäma startfält saknar jag egentligen bara Tommy Nilsson och Caroline af Ugglas. Och så Pippis lillbrorsa och alla Pippis ungar.
TV3 hotar med att rummen ska hyras ut till betalande hotellegäster sedan. Skulle du våga sova där: i ett rum ritat av en knäppskalle som går omkring i klänning och tror att månen är hans mamma? Det skulle inte jag.

Stilsäker herre på stan

Hässelby slott ritades av Simon de la Vallée. Han var den först utbildade arkitekten i Sverige och har bland annat även ritat Tidö och Ekolsunds slott. de la Vallée mördades av en berusad överste Oxenstierna på Stortorget i Stockholm år 1642 när han just hade påbörjat arbetet med Riddarhuset. Då var inte heller Hässelby klart: arbetet avslutades i stället av sonen och riksarkitekten Jean de la Vallée, som från faderns död var inblandad i varje tidens stora byggnadsprojekt: från slott och kyrkor till överdådiga privatpalats. J de la V var den förste svensk som avlönades av staten för att vara det: konstnär.

Det var då, det