this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

När säkringen har gått

Redaktörer och recensenter som låtit sina medelmåttiga texter valsa runt som disktrasor på någon nykteristsponsrad folkhögskola i någon bortglömd obygd […].

Det är den vedervärdige Majistern som för vilken gång i ordningen skryter om att han minsann aldrig har utbildat sig till någonting alls: Majistern har lärt sig allt han inte kan alldeles själv.
Sälv är bäste dräng, verkar Majistern förspråka som framgångens recept.
Gärna det. Men nästan varje dräng är i den andra änden fortfarande en… dräng, vad han eller hon själv tänker om saken. Den saken är upp till andra att avgöra.
Jag behöver inte leda en sådan självklar synpunkt i bevis. Det gör i stället Majistern varje dag i Expressen: tillsammans med TV4 den svenska journalistikens drängstuga.

Artikeln det inledande citatet är hämtat ifrån heter Så tystas genierna och är skriven av en aldrig efter förtjänst uppskattad och på de stora tidningarnas kultursidor hyllad författare och även om han hukar räddhågset bakom Dan Andersson kan ingen missta sig på vilket ‘geni’ det är han avser.

Det är en vämjelig artikel som ger läsaren rysningar av obehag från första raden till den sista: det står skrivet i neon och vrålar från tidningssidan att allt inte står rätt till hos författaren.