this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

När bilan faller

Janne har gjort det igen! Han har skrivit om och förklarat världshistorien ett varv till! Den här gången gäller det mellankrigstiden och orsaken till andra världskrigets utbrott.
Det hade inte behövt hända, säger Janne i SVT:s Gomorron Sverige och i sin senaste bok Mellan rött och svart som är den tredje delen i romanserien Det stora århundardet. Det hade kunnat gå på ett annat vis också.

Vad är det för dösnack? Det gick inte på nåt annat vis: andra världskriget inträffade och sen är det inte mer med det. Det är ingenting Janne kan göra nåt åt. Alldeles särskilt inte 75 år efteråt.

Det finns nästan inga människor jag tycker mer illa om än dem som alltid vet allting bäst. Efteråt. Men skam den som ger sig: long live le docteur Guillotin!

giljotin

I samma program säger en herr Hägersvan att han mår bra i magen inför Sveriges VM-kvalmatch mot Kazakstan i morgon. Jättebra! Då kan jag sova lugnt i natt också!

För övrigt vore det en befrielse om nån kunde sparka ut den flabbiga och flamsiga fru Panelhöna ur Gomorron Sverigestudion.

anderson