this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Mol Allena

Mol Allena Ivarsson pratar just nu i TV4:s Nyhetsmorgon. Det framgÄr inte riktigt klart varför hon Àr dÀr, men hon har en karl med sig. FÀstmannen, tror jag. Den senaste.
Mol Allena presenteras som ‘auktorisead sexolog’ pĂ„ en skylt lĂ€ngst nere till vĂ€nster i rutan. Sexolog, det förstĂ„r man ju ungefĂ€r vad det Ă€r för nĂ„got. Men… auktoriserad? Hur blir man det? Kan vem som helst kalla sig ‘sexolog’? Och vem Ă€r det som ‘auktoriserar’?
Det Ă€r Svensk förening för sexologi som auktoriserar. 250 € kostar det att ansöka. Sedan kostar det 350 kronor om Ă„ret ocksĂ„ att vara medlem om man blir ‘auktoriserad’.
Men jag undrar Ă€ndĂ„: vem har ‘auktoriserat’ Svensk förening för sexologi? Har föreningen nĂ„gon sorts examensrĂ€tt i sexologi? Det kan den vĂ€l inte ha, för nĂ„got sĂ„dant akademiskt Ă€mne existerar inte. Som att Göran Persson Ă€r hedersdoktor vid en institution som inte heller finns.
Jag fattar faktiskt ingenting. Eller ocksÄ gör jag det? Svensk förening för sexologi Àr en förening som vilken annan förening som helst i landet. Friskis & Svettis och LO, till exempel. Finns det auktoriserade metallarbetare ocksÄ? KÀnner du nÄgon auktoriserad joggare?
Samfundet S:t Erik och Stockholms ÅnglokssĂ€llskap? KyrktuppsfrĂ€mjandet och Fonus och Svenska RĂ„ttsĂ€llskapet? – RĂ„ttsĂ€llskapet? Vilka kan de vara? FĂ„r de ocksĂ„ auktorisera?

GodkÀnd av vem?