this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Mer patetisk än ‘poet’

Nu har jag sett författaren när han säger att det ‘svider i hans poethjärta’, eller vad han mumlade om, i TV4:s Kvällstrött i går. Som ‘en skrivande människa’, sa han också. Det hörde jag tydligt. Hela karl’n är ju ett skämt. Ett dåligt skämt. Det sämsta jag har sett.
Vadå? Alla som ‘skriver’ är inte ‘författare’. Fast jag tror att några männsikor kunde kallas författare fast de inte skriver. Och så står den såphale bredvid och kallar träskallen för “poet”. Det är ju ett direkt lögnaktigt påstående. När ordet patetisk är det man först kommer att tänka på.
Det borde vara fängelsestraff varje gång författaren uttalar sig i grammatiska ärenden och varje annan fråga som har med det svenska språket att göra.
Förut fanns en nämnd för svensk språkvård. Finns den inte mer? Och om det finns en sådan institution kvar: varför har den inte ryckt ut med eldkastaren för länge sedan?

Insats mot språkmisshandlare

Jag såg några kommentarer till författarens idiotiska uttalande på TV4:s hemsida tidigare i dag. Det var några tittare som tycker likadant som jag om författarens egen stilistiska oförmåga. Lillemor L och Mormor och Barbro S. Och så Palle. Fyra av etthundratjugo. 4,8 procent. Det tycker jag är stort.
Det hade PingvinPartiet kommit in i riksdagen på. Inga hyrda folkdräkter från Skansen när parlamentet öppnar. Det ska vara frack, så klart. Även om fracken luktar fisk.

Parlamentspingviner på väg till talarstolen

Och så sitter han som heter Kicken i en studio hos henne som kommer från Grekland, tror jag, i ett annat av fyrans fula program och dricker skumpa ihop med programledarinnan och ett litet gäng rätt okända boys. Kicken säger att han också vänder blad i böcker. Precis som Tabbe häromdagen. Kicken vänder mest i nya testamentet. Och alltid innan han somnar. Då tar Kicken med sig “nåt göttigt” från Bibeln att sova på.
Göttigt?? Funkar inte ens på tyska.

Byt boyfriend bums