this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Med dumstruten pÄ

Gratistidningen Metro har kastat sig in i kwitterslagsmÄlet mellan Majistern och stÄupparen Magnus Betnér. Metro tror att det blir en fajt som kommer att pÄgÄ lÀnge: att vi kan se fram emot mÄnga tuffa ronder.
Metro förutspÄr Àven utgÄngen: Magnus vinner pÄ teknisk walk over sedan Majistern vÀgrat att komma ut till femte och flytt mellan ringrepen under förbannelser och nedkallande av Guds hela hÀrskara.

SÄ hÀr fördelar Metro stilpoÀngen:

Jag kÀnner inte till Betnér nÄgot vidare och kan inte pÄminna mig att jag har lÀst en rad han har skrivit. Jag har sett Betnér i teveprogrammet Parlamentet nÄgon gÄng, men med olyckan Anders S Nilsson som programledare har Parlamentet, med Robert Gustafsson och Babben, Annika Lantz och Pia Johansson som frustande fuskfrÀcka frontfigurer, sjunkit allt djupare ner i den prepubertala kiss och bajshumorns trista trÀsk.
SÄ dÀr som riktigt smÄ barn hÄller pÄ i sandlÄdan. Bara det att de brukar sluta med det nÀr de har fyllt tre.

Men jag tror att Magnus kan vara en hygglig mÀnniska ÀndÄ. Varje stÄuppkomiker har sin egen stil: om det inte vore sÄ och alla körde samma grej behövdes bara en stÄuppare och inte trehundra.
Magnus har hittat ett sÀtt att uttrycka sig som passar honom, och det har Johan Glans och Henrik Dorsin och Soran Ismail gjort ocksÄ.
DessvÀrre gÀller ett sÄdant omdöme inte alla som stÄr dÀr och Àr roliga med en mick i handen.

Parliament under session

Men poĂ€ngdomarna i Metro har fel i alla fall: de mĂ„ste ha sovit de senaste tio Ă„ren. Att ens tala om ‘vĂ€lformulerad’ i Majisterns fall Ă€r att frĂ„nta detta begrepp varje vettig innebörd.
Och vadĂ„ ‘retorik’? Den Ă€r ju stĂ€ndigt frĂ„nvarande i allting Majistern skriver: hans texter ekar ihĂ„ligt och ödsligt över slĂ€tten som efter Joshuas blĂ„sorkester.

Om 1 Ă€r den lĂ€gsta poĂ€ng man kan fĂ„ hade mitt matchresultat sett ut sĂ„ hĂ€r: Majistern 6 och Magnus… 15. ÖverlĂ€gset.

Metro? Det blir skamvrÄn med dumstruten pÄ.

I skamvrÄn